TOPlist

Zjednodušte si život s Waze zástupci na domovskou obrazovku

waze_short_ico

Používáte při jízdě autem navigaci? Pak velmi pravděpodobně přinejmenším polovina vašich cest míří na několik málo obvyklých míst – domů, do zaměstnání, do školy a podobně. Waze sice umožňuje uložení dvou adres na první místa v nabídce (domů a práce), nicméně k zahájení navigování budete i tak potřebovat čtyři klepnutí na obrazovku. Proč to dělat jednoduše, když to jde ještě o něco jednodušeji?

Aplikace Shortcuts for Waze si klade za cíl zjednodušit a zrychlit spuštění navigace na uživatelem zvolená místa na pouhé jedno klepnutí. Když ji nainstalujete, integruje se do systému jako zkratka. V praxi to znamená, že ji můžete přidat na plochu skrz nabídku Aplikace-Zkratky (zpravidla se tyto možnosti zobrazí po delším podržením prstu na volném místě domovské obrazovky).

Po umístění zástupce na ploše vás čeká dialogové okno s následujícími volbami:

  • Label – popisek, který bude zobrazen u ikony.
  • Address – adresa, název objektu nebo klíčové slovo pro vyhledávání.
  • Auto-Navigate – ponecháte-li tento přepínač aktivní, bude hned po klepnutí zahájena navigace na zvolený cíl.
  • Convert to LatLong – jestliže aktivujete tuto volbu, aplikace se pokusí dohledat zadanou adresu a určit k ní souřadnice z Míst/Map Google (rozhodně doporučujeme zapnout).
  • Zástupce vytvoříte stiskem tlačítka Create shortcut.

Tímto způsobem si můžete vytvořit libovolný počet zástupců na místa, kam jezdíte nejčastěji.

Proti standardnímu způsobu lze tímto způsobem na cestě domů a do práce ušetřit přinejmenším dvě klepnutí (v případě, že při vytváření zástupce zapnete dohledání souřadnic a necháte automaticky „odklepnout“ dialog Waze, stačí jen jedno ťuknutí). Navíc si takto můžete uložit podstatně více oblíbených míst, na která kdykoli snadno zahájíte navigaci jedním klepnutím. Zástupce lze přitom vytvořit nejen na konkrétní adresu, ale i na klíčové slovo pro vyhledávání, takže například snadno vyvoláte hledání čerpacích stanic vaší oblíbené značky v okolí.

Shortcuts for Waze dokazuje platnost pravidla „v jednoduchosti je síla.“ Jedná se ve své podstatě o jednoduchý přídavek, který ovšem může výrazně zjednodušit život. Pouze se trochu divíme, že s podobnou funkcí ještě nepřišli sami tvůrci navigace Waze.

Aplikace zatím zaznamenala něco přes pět set stažení a její průměrná známka v Obchodě Play je 4,1. 2,5 MB velký instalační balíček můžete zdarma použít na zařízeních s Androidem 4.0 a novějším.

Shortcuts for Waze 2.0 (Nav)
Shortcuts for Waze 2.0 (Nav)
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)