Vánoční dárky: nejzajímavější hračky pod stromeček

Merry-Christmas-Android1

Blíží se čas Vánoc, čas klidu a pohody. To bohužel ne vždy platí a mnoho lidí shání dárky pro své blízké na poslední chvíli. V tomto krátkém seriálu se podíváme nejen na nejlepší modely mobilních telefonů, tabletů a mnoho dalšího, ale také i na různé vychytávky pro vaše zařízení. Chcete udělat radost svojí drahé polovičce? Možná je právě některý z naších tipů ten pravý. Pojďme se na ně společně podívat.

Christmas-Season-with-Latest-Android

Ortobix Sphero 2.0

Robotické koule Sphero může znát každý návštěvník akce Android RoadShow, kterou organizuje SvětAndroida. Na této akci si mohl každý z vás koule vlastnoručně osahat a projet si s nimi krátkou dráhu. Nyní společnost Ortobix přišla s verzí 2.0, která slibuje rychlost až dva metry za vteřinu a vyšší jas světelného osvětlení. Tato koule je ideální zábavou do jakékoliv společnosti. Jako bonus nabídne zcela vodotěsnou schránku, díky které budete moci jezdit například i ve vašem bazénu.

Sphero 2.0 Limited

Koule jde koupit ve dvou variantách. První z nich má klasickou bílou schránku s modrým logem. Druhá má schránku napůl průhlednou, jedná se o limitovanou edici, která je prodávána exklusivně pro společnost Apple, a to za cenu 3 240 Kč. Standardní verze je paradoxně dražší.

Parrot AR:Drone 2.0

Druhým tipem je velmi známá kvadrokoptéra AR.Drone 2.0, kterou jste mohli také vidět na akci Android RoadShow. Helikoptéra je ve vzduchu držena pomocí čtyř vrtulí a uživatel bude moci nahrávat až 720p video pomocí hlavní kamery v přední části či video v horší kvalitě z kamery ve spodní části. Vše je přitom ovládáno na dálku, přímo z vašeho mobilního zařízení. Pokud se bojíte o život této hračky, nemějte strach. Vše je totiž obaleno širokou vrstvou polystyrenu.

parrot-drone-2

Recon Snow 2

Chytré brýle již nejsou pouhou hudbou budoucnosti a na masovou produkci Google Glass nebudeme muset pravděpodobně dlouho čekat. Chytré brýle od Googlu však nejsou jediným produktem tohoto typu na trhu, na své si přijdou i sportovci, v tomto případě lyžaři. Společnost Recon vyvinula zařízení, které si jednoduše vložíte do lyžařských brýlí (kompatibilních) a skrze zabudovaný displej budete dostávat informace nejen o telefonních hovorech, sms a hudbě, ale uvidíte také:

  • Rychlost jízdy počítané na základě GPS a tlakových údajích
  • Analýzu skoků
  • Výškové údaje
  • Ostatní členy vaší skupiny
  • Navigaci
  • Informace o sjezdovkách, sněhových údajích, atd.

Recon-Snow2-HUD-6

Zní vám to jako zajímavý nápad? Společnost nabízí během Vánoc slevu ve výši $100 na jakýkoliv produkt z nabídky. Při objednávce stačí vložit kód HOLIDAY100 a je vaše. Samotné zařízení vás po slevě přijde na $99 až $299, v závislosti na zvoleném modelu. Pokud si pořídíte se zařízením i stylové brýle, počítejte s $249 až $449, cena se odvíjí opět podle zvoleného modelu. Ke všemu získáte ještě ovládací zařízení, které si budete moci pro jednoduché používání připnout na vaše zápěstí.

recon_snow2_goggle

Objednávku můžete uskutečnit skrze oficiální obchod společnosti Recon.

Powermonkey eXtreme

Nadbytečné šťávy pro vašeho miláčka není nikdy dost, pojďme se podívat po některé z externích baterií. Pokud jste outdoorový typ a příroda je váš druhý domov, tak zcela jistě oceníte řešení Powermonkey eXtreme. To vám kromě samotné 9000 mAh baterie nabídne solární panely, které ve volné chvíli poslouží jako záložní dobíjecí zdroj. Po vyčerpání kapacity externí baterie si ji budete moci znovu dobít právě pomocí solárních panelů. Rychlost dobití se sice ani zdaleka neblíží elektrické zásuvce, na dlouhé pouti však splní svůj účel více než dobře. Kromě tohoto modelu společnost nabízí řadu dalších variant s odlišnou kapacitou baterie.

pt-extreme-wet

Chytré hodinky

Chytré brýle není jediný způsob jak dostat nejpodstatnější informace bez nutnosti zvednout mobilní telefon. Existuje také řešení chytrých hodinek, které jsou ve společnosti stále více a více oblíbené. Toho si jsou dobře vědomi výrobci mobilních zařízení. Na dnešním trhu tak naleznete opravdu mnoho produktů z této kategorie, jasně však dominují tři společnosti – Samsung, Sony a Pebble. Co se týká funkčnosti, tak je každý z produktů víceméně vyrovnaný, velmi se však odlišují v koncové ceně. V případě zájmu si můžete přečíst naší recenzi na:

gear-vs-smartwatch

Android figurky

Pokud jste správný „Androiďák“ a zastánce levnějších dárků, máme pro vás velmi dobrý tip. Co by mohlo potěšit více než designová figurka samotného robota Android? Tato figurka se prodává jako sběratelský předmět a dočkala se opravdu mnoho odlišných vyhotovení v několika kolekcích. Pořídit si ji můžete například v obchodu DroidShop.cz, a to za cenu od 200 Kč, v závislosti na zvolené kolekci figurek.

android-mini-kolekce-01 (1)

Android plyšák

Pokud vás nezaujaly sběratelské figurky, třeba si vaší pozornost získá plyšový robot Android. Ten je vysoký 23 cm a ty pozornější z vás ho můžou znát například z akce Android RoadShow. Mimo jiné se také může jednat o dobrý dárek pro vaši drahou polovičku. Objednat ho můžete například z aukčního serveru Aukro. Pozor! Neplést s osobou na levé straně (nejedná se o plyšáka, ale o Mišáka)! :-)

Android na dálkové ovládání

Pro opravdové fajnšmekry máme nakonec tip na robota Android, který se ovládá pomocí dálkového ovládání. Navíc je nafukovací, takže se nemusíte obávat o jeho zničení. Jako plus můžeme spatřovat v tom, že ho prakticky nelze převrátit, podle různých videí na internetu se vždy překlopí zpět na kolečka a bude schopen opětovného pokračování svojí pouti. Produkt bohužel není dostupný v naší zemi a musí se objednat z anglického Google Store, a to za cenu 68 EUR. Tento robot se dokonce  potlouká na velikých akcích, které pořádá samotný Google.

Google Robot

Zaujal vás některý z našich tipů na vánoční dárek? Máte jiný tip? Hlasujte v naší anketě!

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)