10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů #23

Tipy z ciny letni special nahledovy 2 (0-00-00-00)

Ti, kteří náš seriál 10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů sledují pravidelně, jistě vědí, že dnes je čtvrtek, a to znamená jediné. Nastal čas na jeho další, v pořadí již 23. pokračování. Znovu se tak můžete těšit na tipy, které nám dokážou usnadnit každodenní život, pobavit nás nebo dokonce ochránit. Pojďme se tedy společně podívat na dnešní výběr těch nejlepších tipů, které od vás naše redakce obdržela.

1) Luxusní konvice ovládaná Androidem

V úvodu dnešních 10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů zazněla zmínka o zábavě. Tu plní právě tato konvice ovládaná pomocí chytrého telefonu. S její pomocí bude každodenní vaření ranní kávy zábavnou disciplínou, kterou budeme moci řídit klidně ještě z postele.

čínské zboží - Konvice

Cena: 3 657 Kč (Ebay)

– zaslal Jiří Hnik (celkově 3 tipy)

2) Náramek zabraňující šíření statické elektřiny

Stalo se vám někdy, že při dlouhém tlačení nákupního košíku v supermarketu jste dostali tzv. „pecku“? Nám také a rozhodně to není příjemný pocit. Právě proti tomu nás může ochránit tento zajímavý náramek, který zabraňuje šíření statické elektřiny. To se může hodit zejména při manipulaci s elektronikou (třeba při opravě počítače či mobilního telefonu).

náramek proti elektřině

Cena: 15 Kč (Aliexpress)

– zaslal Martin Haváček (celkově 1 tip)

3) Praktické pouzdro pro smartphony na kolo

Další dnešní tip je určen především pro všechny milovníky jednostopých vozidel poháněných lidskou silou. Ano, myslíme všechny vášnivé cyklisty, výletníky, ale také sváteční jezdce. Jedná se totiž o praktické pouzdro, které můžeme připevnit na kostru našeho kola a mít tak svůj telefon stále u sebe. Velmi užitečný je také otvor sloužící jako vývod pro sluchátkový kabel.

Pouzdro na kolo

Cena: 242 Kč (Aliexpress)

– zaslal Vojtěch Brzuchański (celkově 1 tip)

4) Androidí postavička sloužící jako přehrávač hudby z Micro SD

Zelený panáček nutně nemusí svou práci vykonávat pouze uvnitř našich chytrých telefonů nebo tabletů. Formou této postavičky totiž dostal šanci se podívat také na naše stolky nebo klíček. Fungovat navíc může nejen jako ozdoba, ale zvládne také přehrávání hudby z Micro SD karet.

Android postavička

Cena: 46 Kč (Ebay)

– zaslal Jiří Hnik (celkově 3 tipy)

5) Přibližovací „brýle“

Tyto „brýle“ jsou opravdu velice zajímavé, neboť se jedná vlastně o lupy, které můžeme nosit na našich očích. Kromě přibližovací funkce na nich najdeme také dvojici přisvětlovacích diod. Své využití tedy tato novinka nejde především u těch, kteří často pracují s drobnými předměty nebo při práci s „vnitřnostmi“ našich chytrých telefonů.

Přibližovací brýle

Cena: 145 Kč (Newfrog)

– zaslal Jiří Hnik (celkově 3 tipy)

6) Svítilna jako přívěšek, kterou lze dobíjet z USB

U této svítilny není třeba moc dodávat. Jedná se o klasickou klíčenku, která nám dokáže pomoci při nočních cestách neosvětleným prostorem nebo nám pomoci se strefit klíčem do zámku dveří. Zmínit však musíme, že pro její funkci nepotřebujeme kupovat žádné dodatečné baterie, neboť jí můžeme snadno dobíjet pomocí USB.

USB svítilna

Cena: 193 Kč (Aliexpress)

– zaslal Jan Schejbal (celkově 1 tip)

7) DVB-T přijímač pro mobilní telefon

Věděli jste, že chytrý telefon může posloužit také jako televize, a to dokonce bez nutnosti připojení k internetu? Právě pro tyto účely byl vytvořen DVB-T přijímač, který je možno zapojit právě do telefonu díky Micro USB konektoru. Jestliže cestujete na místa, kde je možné přijímat pozemní digitální signál a chybí vám televize, je tato vychytávka určena právě pro vás.

Anténa pro telefon

 

Cena: 393 Kč (Tinydeal)

– zaslal Tadeáš Svítok (celkově 1 tip)

8) Set 4 Micro USB kabelů, které posvítí do konektoru

Ačkoliv příchod nového konektoru USB Type-C vyřešil problém s tím, jakou stranou zasunout kabel do telefonu, stále můžeme setkat s jiným problémem. V nočních hodinách často na samotný konektor nemusíme ani vidět. Právě v těchto chvílích najdeme využití pro tuto sadu vybavenou malou svítilnou na konci každého z kabelů.

Micro USB svítilny

Cena: 268 Kč (Ebay)

– zaslal Zdeněk Pešek (celkově 2 tipy)

9) Převodník pevného disku na bezdrátové úložiště

Velmi užitečným pomocníkem se bezpochyby stane také tento „Wi-Fi disk“, díky kterému můžeme převést náš pevný disk na bezdrátové úložiště. Není totiž pochyb se k němu bezdrátově připojit a využívat dat na něm uložených. V kombinaci s powerbankou lze toto úložiště používat také na cestách.

69bb4f4ace2a46eab383f1c0d03f5b1e

Cena: 429 Kč (Ebay)

– zaslal Zdeněk Pešek (celkově 2 tipy)

10) Originální Xiaomi reproduktor

Dnešní poslední tip rozhodně stojí za povšimnutí. Jedná se totiž o originální bezdrátový reproduktor pocházející z dílen společnosti Xiaomi. Ten je nyní po omezenou dobu možné zakoupit za velice výhodnou cenu. Proto neváhejte a využijte časově omezené nabídky.

Xiaomi reproduktor

Cena: 482 Kč (Gearbest)

– zaslal Václav Bílý  (celkově 1 tip)

Soutěž: Pošli nám svůj tip na čínské zboží a vyhraj zajímavé ceny!

Tento článek vznikl jako pokračování návodu Jak nakupovat zboží z čínských obchodů. Zajímavých zboží v čínských obchodech jsou desítky až stovky, proto bychom chtěli ve stejném duchu pokračovat i nadále. Jelikož je o tento seriál velký zájem, rozhodli jsme se odměnit čtenáře, kteří pomohou s jeho tvorbou. Každý, kdo pošle šikovný tip, který použijeme v našem seriálu, se zařadí do soutěže. Vyhrají pak tři čtenáři, kteří zaslali nejvíce tipů, které použijeme v některých z nadcházejících dílů.

O co budeme hrát?

svítící USB kablík

K odeslání svých tipů do dalšího dílu využijte soutěžní formulář.

Pro zobrazení formuláře z mobilní aplikace Svět Androida klikněte zde.

Pravidla soutěže

  1. Soutěž pořádá server www.svetandroida.cz.
  2. Soutěže se mohou zúčastnit všichni občané České republiky a Slovenska.
  3. Do slosování budou zařazeni pouze ti soutěžící, kteří vyplní kontaktní údaje (jméno a příjmení, e-mail, odkaz na zboží) a potvrdí souhlas s pravidly soutěže.
  4. Každý 5. díl budou vybráni 3 výherci (ti, kteří zašlou nejvíce tipů, které se objeví v našich článcích), které budeme kontaktovat na uvedeném e-mailu za účelem získání adresy pro zaslání výhry.
  5. Třetí vyhlášení proběhne po 20. díle seriálu.
  6. Každá osoba se může soutěže zúčastnit vícekrát, ovšem vždy s odkazem na jiné zboží. Duplicitní a podvodné záznamy budou ze soutěže vyřazeny, stejně tak účty založené pouze za účelem soutěže.
  7. Ze zákona se na výhry nevztahuje záruka.
  8. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo změnit pravidla, termín konání soutěže a ceny. Za výhry nelze obdržet finanční náhradu a nelze je vymáhat právní cestou.
  9. V případě, že výherce na informační e-mail o získání výhry neodpoví do 72 hodin od odeslání, bude automaticky vybrán výherce jiný a původnímu výherci nárok na výhru zaniká.

Předchozí díly seriálu 10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů

Líbil se vám dnešní výběr 10 zajímavých zboží?

Kuba Drhlík
O Autorovi - Kuba Drhlík

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (23)