TOPlist

Páté narozeniny Svět Androida – oslavíte je s námi?

Svět Androida narozeniny pět let 1

Ano, už je to pět let od doby, kdy oficiálně vznikl projekt Svět Androida. V roce 2010 byl systém Android ještě v plenkách a jen hrstka věřila v jeho úspěch na poli s chytrými telefony. My jsme naštěstí byli mezi nimi :). Něco málo o vzniku Svět Androida se dočtěte v sekci „O nás“ a v tomto článku „Pojďte s námi tvořit web„. Dnes se již Svět Androida řadí mezi „TOP pět“ webů zaměřených na chytré telefony a každý den pro vás připravujeme pořádnou dávku Androidích novinek, recenzí, návodů, aplikací a mnoho dalšího. Dělá nám velkou radost, když vidíme, že obsah, který pro vás připravíme, vás zajímá a intenzivně s námi komunikujete pod články, popřípadě na sociálních sítích. Tímto článkem bychom vám všem chtěli poděkovat, ukázat budoucnost a zároveň se ohlédnout v čase. Pět let je přeci jenom dlouhá doba.

 

Co jste o Svět Androida možná nevěděli

Web možná může připomínat klasiku, ale když se budeme bavit o projektu Svět Androida jako takovém, tak to už je jiná. Svět Androida toho dělá mnohem více, než se na první pohled zdá. Věděli jste například, že Svět Androida dělá školení, přednášky, testuje aplikace, pomáhá partnerům organizovat akce, popřípadě realizovat zajímavé aktivity pomocí nejnovějších Hi-Tech hraček? Ale realizujeme i vlastní akce s názvem anketa Android Roku, popřípadě celoroční Android RoadShow. Většinu z toho, co jsme již realizovali, najdete v sekci „Soutěže a akce„. Chcete se stát našim partnerem a dovědět se vše co nabízíme, stačí napsat na email info@svetandroida.cz

Svět Androida pět let

 

Poděkování partnerům Svět Androida

Podpory našich partnerů si velmi vážíme a mnohdy je to to, co dělí nadšenecký blog s několika jedinci od fungujícího webu s nadějnou budoucností. Už v době „Gé jedniček“ (prvního telefonu s Androidem) jsme navázali spolupráci s portálem AndroidForum.cz a v rámci prospěchu celé komunity jsme se vzdali fóra vlastního. Ano, Android Fórum nepatří pod Svět Androida, byť to tak mnohdy kvůli velmi dobré a VIP spolupráci vypadá. Po nějakém čase nám statistiky návštěvnosti prozradily, že rozdílnost českého a slovenského jazyka nemusí být překážkou, a tak expanze do zahraničí byla nevyhnutelná. Nakonec se naše expanze proměnila v další VIP spolupráci s projektem MojAndroid.sk. Je fajn, když se lidi chtějí a umí domluvit :). Po nějaké době jsme začali navazovat spolupráci s velkými výrobci chytrých telefonů, mobilními operátory, ale i se spoustou dalších významných firem včetně české pobočky Google. Všechny tyto firmy se staly partnery Svět Androida a staly se jeho nedílnou součástí.  Velkou podporou nám v začátcích byla i firma Inmite (Michal Šrajer), která naprogramovala naši Android aplikaci (Michal Mátl), ale pomohla nám pochopit i výhody svobody v práci. Velké díky taky patří všem redaktorům, kteří za ta léta prošli projektem Svět Androida a stali se jeho součástí.

Víte o tom, že Svět Androida vznikl díky třem nadšencům? Michal Šrajer (Inmite), Jan Šesták (student) a Petr Mišák, který vede projekt dodnes.

 

Svět Androida v řeči čísel

Byť jsme na svou práci velmi hrdí, nechceme si „honit triko“, a tak vám alespoň pro lepší představu poskytneme pár čísel. Uživatelé Světa Androida si každý měsíc přečtou skoro 4 milióny stránek (cca 2 milióny návštěv), což si žádá velmi výkonný server, a tak celý projekt pohání 2×8 jader CPU a 72 GB RAM (děkujeme společnosti VShosting). Publikovali jsme více jak 11 tisíc článků a zaznamenali více jak 160 tisíc komentářů. Redakční tým tvoří cca 10 lidí, ale z toho jen dva pracují na Full Time. Na našich sociálních sítích aktivně komunikujeme s více jak 100 tisíci uživateli chytrých telefonů.

 

Kdo jsme a kam směřujeme

Jsme tým velmi odhodlaných a houževnatých lidí, kteří se intenzivně zajímají o moderní technologie, a s oblibou říkáme, že „máme zdravou neúctu z nemožného“ :). Nikdo z nás není studovaný žurnalista a ještě uplyne hodně času, ale třeba někdy v budoucnu se z nás stanou profesionálové v oboru. Aktuálně se nám podařilo vybudovat největší Android projekt u nás, ale nehodláme usnout na vavřínech a dále se budeme zdokonalovat, ať můžeme přinášet ještě zajímavější informace pro naše čtenáře a partnery. Na začátku roku 2014 jsme se rozrostli o nový projekt s názvem Andru Vision, kdy jako jedni z mála profesionálně natáčíme a fotíme pomocí bezpilotních dronů. Letos plánujeme spustit další projekt(y). Vždy se ale budeme držet dvou hlavních proudů jako doposud, a to Hi-Tech technologií a lifestylu.

ShowCars Reel

ShowCars Reel

 

Jsem čtenář – můžu Svět Androida podpořit nebo se zapojit?

Určitě ano, a to hned několika způsoby. Stačí pravidelně navštěvovat tento web, číst články a aktivně se zapojovat do diskuzí. Můžete nás sledovat na jedné z vašich oblíbených sociálních sítích (stačí přidat do kruhů Google+, nebo „zalajkovat“ Facebook, Twitter, YouTube), či si rovnou nainstalovat Android aplikaci, aby vám neunikla žádná horká novinka. Pokud nás doporučíte svým kamarádům a známým, nebo pokud nás podpoříte jako premium uživatel Svět Androida, uděláte nám tím velkou radost.

 

Hledá Svět Androida investora?

Na tuto otázku zatím neexistuje jednoznačná odpověď. Co ale rozhodně víme, Svět Androida expanduje, roste a hodláme v tom i nadále pokračovat nejenom skrze projekty Svět Androida. Vstup investora je tedy jednou z možností, jak požadované expanze dosáhnout. Vše ukáže čas a příležitosti v roce 2015.

Svět Androida narozeniny pět let

 

Můžu ve Svět Androida pracovat?

Ano, můžete. Pro většinu členů týmu Svět Androida se jejich koníček stal i prací, která je živí, což je asi ten nejlepší životní scénář. Každý týden nám do redakce chodí mnoho emailu od nadšenců systému Android. Aktuálně je projekt Svět Androida ve fázi, kdy pro udržení kvality publikace pouhé nadšení nestačí. Co je potřeba splňovat, když chci pracovat ve Svět Androida? Naprostá bezchybná znalost českého jazyka, znalost angličtiny, schopnost pracovat v kolektivu, ale i samostatně, zodpovědný přístup, přehled ve světě Androida, vlastnit Android zařízení a v neposlední řadě radost předávat informace dále. Odpověděli jste si 8x ano? Tak nám pošlete email na petr@svetandroida.cz. Co všechno by měl email obsahovat, tak to už necháme na vás, jak nás přesvědčíte, abychom vás přijali do týmu. Doporučuji minimálně základní osobní údaje, vaše zkušenosti a cíle. Chceš se stát redaktorem, nebo se jinak zapojit, mrkni sem.

 

Jak to oslavíme a co můžu vyhrát?

Tak to nám řekněte vy :). Už pátým rokem pro vás každoročně organizujeme soutěže a mnohdy byly i velmi nápadité, kde jste mohli naplno projevit svou kreativitu (ztvárňovali jste Androida, vyráběli cool trička, …). Letos jsme si řekli, že dáme šanci kreativitě čtenářům Svět Androida. Pošlete nám do komentářů tip na soutěž, která by vás nejvíce bavila, a přibalte i tip na zařízení, které by vás nejvíce potěšilo. My pak v redakci dáme hlavy dohromady a vybereme tu nejlepší soutěž o cool ceny.

Takže z vize třech nadšenců se po pěti letech stal plnohodnotný Svět Androida. Děkujeme

5 let nahledovy obrazek

Petr Mišák
O Autorovi - Petr Mišák

Jak Petr Mišák poprvé spatřil informaci o systému Android, ještě netušil, že se mu stane osudným. V současné době je stav natolik vážný, že přestává… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (42)