TOPlist

Sony Xperia Z5 oficiálně dostává Android 6.0 Marshmallow

Sony-Xperia-Z5-konstrukce-dojem1

Sony sice na letošním veletrhu MWC 2016 představilo zbrusu novou řadu Xperia X, která se má stát novou vrcholnou řadou tohoto japonského výrobce, na dnes již ikonickou řadu Xperia Z však rozhodně jen tak zapomenout nehodlá. V současnosti stále aktuální vlajková loď Sony Xperia Z5 se tak ode dneška může pochlubit Androidem 6.0 Marshmallow na palubě.

Aktualizace na Marshmallow nese označení 32.1.A.1.163 a je určena pro telefony Sony Xperia Z5 E6653, E6683 a E6603. Aktualizace probíhá tradičně po vlnách, ale hlásí ji již uživatelé z celého světa. Androidu 6.0 Marshmallow by se v dohledné době měly dočkat také telefony Sony Xperia Z5 Compact a Xperia Z5 Premium. Kdy aktualizace pro některý z této trojice smartphonů od Sony dorazí i k nám však momentálně není známo.
sony xperia Z5 dostává android 6.0

Nová aktualizace přináší například funkci Doze, která má za úkol spořit baterii zařízení. Naopak odstranění se dočkal populární režim Stamina. Další novinku představuje funkce Google Now on Tap a také Sony se činilo a přineslo řadu novinek včetně nového launcheru, vylepšeného uživatelského rozhraní a upravené aplikace fotoaparátu. Bohužel se Sony rozhodlo neintegrovat funkci „Adoptable Storage“, pomocí nějž se může microSD karta změnit v interní úložiště.

Těšíte se na Android 6.0 v podání Sony?

Zdroj: AndroidAuthority.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)