Saygus V-Squared: 2x microSD a dual-boot ve vodotěsném balení

Saygus V-Squared titulka

Saygus je poměrně neznámá společnost, která nesídlí v Číně – jak nejspíš mnohé napadne – nýbrž v USA. Sice se nejedná o nově vzniklého výrobce, nicméně společnost již pár let nejevila známky činnosti. Nyní se však Saygus vrací a to ve velkém stylu. Oznámila totiž telefon V-Squared, kterému sama dala přezdívku „super smartphone“. Na to říct, zda si toto označení zaslouží je ještě příliš brzo, nicméně našlápnuto k tomu má více než dobře.

Saygus V-Squared 1

Tak předně se jedná o telefon, který nabídne dual-boot. Potvrzený je však zatím pouze operační systém Android 4.4 a můžeme tak pouze spekulovat, zda bude jako druhý OS použit (nejpravděpodobněji se jevící) Windows Phone od Microsoftu či pro nás výrobce chystá nějaké překvapení (Ubuntu Touch?). Další neobvyklou vlastností je maximální velikost interního úložiště. Ve dnešní době, kdy není výjimkou, aby i vlajková loď výrobce měla interní paměť o velikosti 32GB bez možnosti rozšíření, přichází V-Squared s interní pamětí 64GB a ne jedním, ale hned dvěma sloty na microSD kartu! Do každého slotu bude možno vložit kartu do velikosti až 128 GB. Pro vaše data tak může být k dispozici úložný prostor o velikosti až 320 GB. Tím však výčet specialit zdaleka nekončí. Saygus svůj smartphone vybavil ještě infračerveným portem, biometrickou čtečkou otisků prstů umístěnou na pravém boku přístroje a audio technologiemi z dílny Harman Kardon spolu se „3D Movie Audio“. Za zmínku stojí i Wireless HD – bezdrátový ekvivalent HDMI. Výrobce také deklaruje „plnou vodotěsnost“, přesnou IP certifikaci však neudává.

Saygus V-Squared

Ani „běžné“ specifikace rozhodně nejsou k zahození. Výkon dodává čtyřjádrový procesor od Qualcommu taktovaný na 2,5 GHz (nejspíše Snapdragon 801), jemuž sekundují 3 GB operační paměti RAM. Jako zobrazovadlo poslouží 5″ FullHD displej. Na něm si budete moci prohlédnout fotografie pořízené buď 21MPx hlavním, nebo 13MPx předním fotoaparátem. Oba přitom disponují optickou stabilizací obrazu. Použitá baterie má kapacitu 3100 mAh a lze ji dobíjet i bezdrátově. Saygus však tvrdí, že telefonu dokáže dodat stejné množství energie jako běžná 4500mAh baterie. Jak by toho mělo být dosaženo však neuvádí.

Saygus V-Squared 3

Cena ani datum uvedení na trh zatím nejsou známy. I tak ale stačil V-Squared získat ocenění „CES 2015 Innovation Award“. Právě na lednovém veletrhu CES 2015 by měl být telefon k vidění naživo.

Co na V-Squared říkáte? Představuje vaše představy o „super smartphonu“?

Zdroj: phoneArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)