OnePlus One dostal oficiální Lollipop ROM, Cyanogenmod 12 nečekejte

new_teaser_Forum

Společnost OnePlus dala majitelům chytrého telefonu One do nového roku menší dárek v podobě prvního oficiálního sestavení ROM na bázi Androidu 5.0 Lollipop. Za jejím vývojem však nestojí tvůrce populární alternativní rom ROM CyanogenMod – společnost Cyanogen Inc. Tato ROM je výsledek vlastní snahy OnePlus o které jsme vás informovali již dříve. OnePlus si od vývoje ROM s vlastní uživatelskou nadstavbou slibovalo především odlišení od mateřské společnosti OPPO, jejíž ColorOS využívá čínská varianta OnePlus One. Ostré nasazení, této nové ROM se však původně předpokládalo až u nástupce modelu One. Svou roli tak mohly sehrát také potíže u mezinárodní verze OnePlus One, využívající CyanogenMod. Zejména potíže při uvedení OnePlus na velmi perspektivní indický trh způsobené exkluzivním partnerstvím Cyanogen Inc. a místního výrobce Micromax by mohly být pro společnost silným impulzem k úplnému ukončení spolupráce právě s Cyanogen Inc.

oneplus one lollipop

Ale to už trochu předbíháme, vraťme se tedy zpět k nově uvolněné ROM. Ta je v současnosti v alpha stádiu, nejedná se tedy ani zdaleka o finální produkt. Prozatím neobsahuje ani žádné speciální funkce či nastavení – jak uvádějí sami tvůrci, zatím se jedná o v podstatě klasickou AOSP Lollipop ROM. Pokud ji chcete i přesto vyzkoušet, budete potřebovat TWRP recovery, přes které je možno .zip soubor s novou ROM nainstalovat. Autoři sami varují, že instalaci provádíte na vlastní zodpovědnost a ani není kompatibilní s budoucími OTA updaty. Dalo by se tedy říci, že slouží především pro nedočkavce případně uživatele, kteří si na svém OnePlus One chtějí osahat Lollipop. Finální Android 5.0 Lollipop by měl na OnePlus One dorazit někdy v únoru.

Instalační soubor spolu s návodem na instalaci stáhnete z fóra OnePlus ZDE.

Vyzkoušíte tuto Lollipop ROM na svém OnePlus One, nebo raději počkáte na finální verzi?

 

Zdroj: GizChina.com, forums.OnePlus.net

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)