Brýle Oculus Rift Crescent Bay – virtuální realita s 3D audiem

oculus rift crescent bay 3

Virtuální realita se v poslední době stává stále více a více populárním tématem ve společnosti. O vysoké popularitě svědčí také úspěch společnosti Oculus, která přivedla na trh brýle pro virtuální realitu Oculus Rift. Není to tak dávno, co byla představena druhá verze Oculus Rift Development Kit 2, jehož recenzi si můžete přečíst zde. Společnost Oculus nyní uvedla další prototyp těchto brýlí, pojďme se podívat jaký.

oculus rift crescent bay

Na konferenci Oculus Connect představil CEO této společnosti Brendan Iribe zcela nový prototyp, který nese jméno Crescent Bay. Dle slov samotného CEO je skok mezi tímto prototypem a poslední verzí Development Kitu tak veliký, jako byl mezi DK1 a DK2. Hlavní zaměření nové verze spočívá ve zvukové stránce. Oculus Rift Crescent Bay tak disponuje speciálními sluchátky, které by měly uživatele ještě více vtáhnout do děje virtuální reality. Sluchátka půjdou samozřejmě odendat a uživatel bude mít možnost použít svoje vlastní. Kromě přidání 3D audia bylo celé zařízení odlehčeno a bylo přidáno 360stupňové snímání pohybů.

oculus rift crescent bay 2

Na konferenci bylo také oznámeno partnerství s Epic Games a bylo představeno nové demo „Showdown“, které je založeno na Unreal Engine 4. Oculus Rift Crescent Bay je v tento okamžik ve stádiu vývoje a doposud nepadlo jediné slovo o plánované dostupnosti.

Líbí se vám 3D audio u nového Oculus Rift Crescent Bay?

Zdroj: Engadget

Recenzi Oculus Rift Development Kit 2 si můžete přečíst zde.

Chcete se stát součástí největší Android akce u nás a vyzkoušet si ta nejnovější zařízení našeho i zahraničního trhu? Registrujte se na Android RoadShow 2014.
registrace roadshow

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)