TOPlist

Microsoft se snaží vyžehlit přešlap, opět nabídne uživatelům 15GB cloud

Microsoft OneDrive-1

Na začátku listopadu jsme se podivovali nad tím, jak Microsoft dokázal udělat z neomezeného cloudu omezený. Aby toho nebylo málo, všem uživatelům s free tarifem OneDrive sebral 10 GB z cloudu. Na Microsoft se přihnala vcelku zasloužená kritika ze stran uživatelů, kteří ve velkém začali hledat alternativy. Co s tím Microsoft udělá?

Aktivujte si zpět 15GB cloud

Zatímco omezení neomezených cloudových úložišť se dotkne jen menší části zákazníků, na omezení free tarifů doplatí drtivá většina. A zde Microsoft šlápl hodně vedle. Nezůstal totiž prakticky žádný důvod, proč u služby OneDrive setrvat. Pro představu konkurenční Google Disk nabízí 15 GB zdarma pořád a ještě neomezené úložiště na fotografie a videa.

Microsoft se rozhodl chybu alespoň částečně napravit a vrátit stávajícím uživatelům zpět svých 15 GB – stačí přejít na odkaz níže a potvrdit nezmenšení úložiště (trochu ironie, že?). Musíte to ale stihnout do 31. ledna.

Microsoft OneDrive cloud

Noví zákazníci budou mít nejspíše smůlu

Pokud si nyní založíte nový OneDrive účet, dostanete 15 GB zdarma. Pokud to ovšem provedete po zmíněném datu, nejspíše dostanete pouze 5 GB. To znamená třetinu oproti Google Drive. Stále nevíme, co tím autoři Windows sledují, ale zmenšování kapacity v cloudu rozhodně uživatelé nebudou nikdy vítat s nadšením.

zdroj: androidauthority.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)