Jak to vypadá s aktualizací Galaxy S II na Jelly Bean? Ne moc dobře!

sgs2jelly_ico

Majitelé loňské vlajkové lodi Samsungu – Galaxy S II – se už nemohou dočkat aktualizace na Android 4.1 Jelly Bean. Zatím to ale vypadá, že se jen tak nedočkají. Původní informace, které prosákly ze švédské pobočky Samsungu, hovořily o tom, že Android 4.1.x pro SGS2 spatří světlo světa v průběhu listopadu. Následoval přesun termínu na prosinec a teď už se hovoří o následujícím roce. Švédský Samsung nyní tvrdí, že by očekávaný update mohl přijít počátkem roku, pravděpodobně v lednu, nicméně s ohledem na dosavadní sliby a následnou realitu lze o tomto tvrzení silně pochybovat. Začínají se také objevovat spekulace o tom, proč ještě nebyl nový firmware vypuštěn.

Jak to vypadá s aktualizací Galaxy S II na Jelly Bean? Jak to vypadá s aktualizací Galaxy S II na Jelly Bean?

Jednou z teorií je nedávno objevená bezpečnostní díra, týkající se telefonů  s procesory Samsung Exynos 4210 a 4412 (tedy i Galaxy S II), která umožňuje aplikacím získat úplnou kontrolu nad zařízením. To ale není příliš pravděpodobné – až do poloviny prosince se o tomto problému nevědělo. Server Android Headlines spekuluje, že se majitelé „es dvojek“ možná dočkají dvou aktualizací – jedna bude řešit zmíněný bezpečnostní problém, druhá přinese Jelly Bean.

Majitelům Galaxy S II prahnoucím po nejnovější verzi systému zatím nezbývá nic jiného, než čekat, nebo experimentovat s alternativními ROMkami – například noční sestavení CyanogenModu 10.1 pro SGS2 přichází dokonce s úplně nejnovějším Androidem 4.2. Jelly Bean by přitom měl přinést nové funkce, včetně některých z Galaxy S III, a především vyšší výkon.

Co by měl přinést nový firmware pro Galaxy S II?

  • Citelné zvýšení stability a výkonu díky projektu Butter.
  • Google Now!
  • Přehrávání videa v plovoucím okně.
  • Funkci Smart Stay, která zajistí, aby displej nezhasl, pokud se na něj díváte.
  • Funkci Direct Call – pokud máte zobrazený kontakt a přiložíte telefon k uchu, dojde k vytočení čísla.
  • Widgety z Galaxy S III.
  • Služby Samsung Cloud.
  • Novou grafickou nadstavbu TouchWiz inspirovanou přírodou.
  • Upravenou notifikační lištu.

Android Headlines dále kriticky zmiňuje nespokojenost uživatelů, kteří si údajně stěžují, že se Samsung věnuje aktualizacím své současné vlajkové lodi a starší modely zanedbává.

Zdroje: Android Headlines a Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)