Huawei Ascend P7: nová vlajková loď přijde s Androidem 4.4.2

huawei_ascend_p7_44

Čínská společnost Huawei minulý rok představila chytrý telefon Ascend P6, který se setkal s poměrně velkým zájmem zákazníků. O zopakování úspěchu se logicky bude snažit i plánovaný nástupce, známý zatím pod kódovým označením „Sophia“, který se pravděpodobně bude jmenovat Ascend P7. O nové vlajkové lodi této značky se mluví již od konce roku 2013 (viz aktualita Filipa Waltra z 11. prosince Telefon Huawei Ascend P7: první specifikace nástupce úspěšného modelu P6), nicméně až nyní spatřil světlo světa první snímek obrazovky, pořízený údajně na právě zmiňovaném modelu.

Na obrázku jsou k vidění dvě zásadní informace: operačním systémem bude Android ve verzi 4.4.2 KitKat, nad kterým poběží grafická nadstavba Emotion UI verze 2.3. Telefon by se tak stal prvním zařízením této značky, které bude mít předinstalovanou nejnovější verzi Androidu.

Údajný snímek obrazovky z Huawei Ascend P7 Údajný snímek obrazovky z Huawei Ascend P7

Podle předchozích zvěstí má mít Huawei Ascend P7 LCD displej s úhlopříčkou 5″ a rozlišením 1080 x 1920 obrazových bodů. Srdcem bude čtyřjádrový procesor HiSilicon 910 na 1,6 GHz (stejný procesor by měl údajně pohánět i chystaný tablet MediaPad X1), kterému budou sekundovat 2 GB operační paměti. Pro aplikace a data bude připraveno 16 GB interního úložiště, jež bude možné rozšířit paměťovými kartami microSD. Fotoaparát na zadní straně bude schopen pořizovat snímky v rozlišení 13 Mpx (samozřejmě nebude chybět LEDový blesk), kamera nad displejem pak 8 Mpx. Zajímavým parametrem je možná kapacita baterie 2 460 mAh.

Huawei Ascend P7: nová vlajková loď přijde s Androidem 4.4.2 Huawei Ascend P7: nová vlajková loď přijde s Androidem 4.4.2

Uvádí se, že Ascend P7 bude vyroben z „prvotřídních materiálů“ (bohužel blíže nespecifikovaných) a bude se velmi podobat svému předchůdci. Informace o tom, kdy Huawei Ascend P7 spatří světlo světa, zatím nejsou k dispozici – třeba se dočkáme na Mobile World Congressu, který začíná 24. února v Barceloně. Dřívější zprávy hovořily o tom, že k zahájení prodejů by mohlo dojít v dubnu.

Zdroje: 4PDA, Phone Arena, Android Community, Softpedia, PhonesReview, NextPowerUp.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)