Hra Nebulous: Lepší verze návykovky Agar.Io?

Nebulous

O hře Agar.io jsme vás již před nějakou dobou informovali. Hodně lidem ale taková hra přišla oproti desktopové verzi podstatně méně hratelná. Princip dnes recenzované hry Nebulous je velmi podobný.

Hru začínáte jako malá „kulička“ a vaším úkolem je sníst co nejvíce malých kuliček, pomocí kterých rostete. V Nebulousu se navíc nachází i další, o trochu větší předměty, díky kterým rostete o něco rychleji. Hra je multiplayerová, a tak úplně stejně začínají i vaši protivníci. Jak rostete, roste i vaše skóre. V případě, že se dostatečně přiblížíte k některému z protivníků, dojde k pohlcení menšího hráče větším. Pokud jsou vaše velikosti velmi podobné, nic se vám nestane.

Dalším způsobem, jak urychlit váš růst, je využitím speciálních objektů, které v Nebulousu představují černé díry. V některých případech jejím pozřením získáte body, jindy vás zase po získání bodů „rozsype“ na menší kuličky, díky čemuž se tak stanete lehčí obětí pro větší hráče.  Pokud jste zase dostatečně malí, můžete se do černé díry schovat před většími „žrouty“. Taky platí, že čím menší jste, tím jste rychlejší.

Celý systém je tedy založen na velmi jednoduchých pravidlech, která ale způsobují neskutečnou vyrovnanost, a nenastane tak například situace, že po připojení do hry, kde jsou vyvinutí hráči, nemáte šanci na růst. Jak je tomu i v Agar.io, i zde jsou k dispozici dvě akční tlačítka, s jejichž pomocí se můžete rozdělit na menší kuličky, čímž docílíte krátkého rychlostního boostu, a pak tlačítko, pomocí kterého odvrhujete hmotu, pomocí čehož lze nalákat menší hráče, případně poslat černou díru na většího spoluhráče a značně mu tím znepříjemnit hru.

Nebulous (1)

Hru můžete hrát v několika módech (FFA, týmy a mnoho dalších). Co se nám ale na Nebulousu líbilo, byl fakt, že nám hra umožnila otáčet obrazovku, a nebyli jsme tak nuceni používat širokoúhlý mód. Někomu pak může vyhovovat ovládání jednou rukou.

Když jsme přibližně před půl rokem hru Agar.io zkoušeli, setkávali jsme se s výraznějšími záseky v porovnání s desktopovou verzí . Dnes nám rozdíl  natolik markantní nepřišel a obě hry lze z hlediska odezvy označit za porovnatelné.

Agar. io nabízí možnost ovládání hry dvěma způsoby, kdy první funguje tak, že se vaše kulička pohybuje směrem, kterým v orientaci od středu kliknete, druhý vám pak dovolí bod, kolem vůči kterému budete volit směr, zvolit.

Nebulos se však defaultně  (v nastavení je ale celá řada alternativ) ovládá pomocí ovládacího joysticku, který je umístěn pevně, což nám přišlo značně praktičtější. Součástí hry jsou i statistiky hráčů v jednotlivých módech hry a statistiky módů samotných.

Graficky povedeněji na nás působil Agar.io. Co se ale týče ovladatelnosti a možnosti nastavení, vyhrál u nás Nebuluos. Hra je k dispozici zdarma v Obchodu Play v češtině a obsahuje reklamy.

A kterou ze dvou zmiňovaných her byste si vybrali vy?

Jakub Schusser
O Autorovi - Jakub Schusser

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)