Flic: chytré bezdrátové tlačítko vám usnadní každodenní život

Flic titul

Na crowdfundingovém portálu IndieGogo, obdobě známějšího Kickstarteru, slaví úspěch originální projekt. Chytré tlačítko v líbivém kabátku, sloužící pro dálkové ovládání předem vybraných funkcí telefonu. Tým okolo tohoto tlačítka věří, že se Flic stane užitečným, každodenním pomocníkem a vzhledem k tomu, že se tomuto projektu podařilo vytyčenou cílovou částku – 80.000$ během pár dní překonat téměř trojnásobně, tomu věří i spousta potenciálních kupců.

Flic

Flic svou velikostí a tvarem připomíná větší knoflík. Jeho povrch je tvořen silikonem a na vrchní straně se nalézá tlačítko, které může mít až 3 funkce, dle způsobu zmáčknutí – jedno zmáčknutí, dvě rychlá zmáčknutí a přidržení. Na zadní straně se nalézá opakovatelně použitelná „nálepka“ díky níž můžete Flic přichytit kamkoli budete chtít. Potenciálních způsobů využití má tedy chytré tlačítko Flic opravdu hodně. Začněme například „obyčejnými“ úkony, jakými jsou ovládání hudebního přehrávače, fotoaparátu nebo třeba odložení budíku. Tím však využitelnost tohoto chytrého tlačítka teprve začíná. Z Flic můžete také udělat „tlačítko nouze“ a po jeho zmáčknutí například na mobilu vytočíte předdefinované číslo, nebo odešlete svým přátelům údaje o vaší poloze. Rovněž jej bude možno propojit s aplikací Tasker.

Official Video: Flic – The Wireless Smart Button

Official Video: Flic - The Wireless Smart Button

 

Do úplně jiné roviny se pak dostanete, pokud máte doma tzv. chytrou domácnost, kterou běžně ovládáte skrze mobilní aplikaci. Nejčastěji prováděné úkony si opět můžete přednastavit. Flic v současnosti spolupracuje například s produkty Phillips hue nebo Belkin WeMo. Tvůrci jsou připraveni poskytnout vývojářům vše potřebné, aby mohly být funkce jejich chytrého tlačítka zakomponovány do co největšího počtu aplikací a jeho využití tak bylo co největší.

20141116140544-Icons2 (1)

Flic připojíte ke svému chytrému telefonu s Androidem 4.3 a vyšším skrze Bluetooth 4.0. Ke spárování a nastavení funkcí tlačítka slouží speciální aplikace. Flic je po většinu času neaktivní, zapne se však ihned po prvním zmáčknutí. Tvůrci tvrdí, že baterie, obsažená v tlačítku, mu dodá energii na pět let nebo 60000 kliknutí. Cena za jedno tlačítko Flic se na IndieGogo aktuálně pohybuje od 16 do 27$ v závislosti na počtu objednaných kusů. Tvůrci jsou poměrně optimističtí a předpokládají, že s rozesíláním prvních chytrých tlačítek jejich majitelům začnou již v březnu příštího roku.

Flic 3

Co na tento nápad jednoduchého dálkového ovládání chytrých zařízení říkáte? Dali byste Flic šanci?

 

Zdroj: IndieGogo.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)