Jedete na dovolenou? Zkontrolujte si, jak rychlá Wi-Fi je v tamním hotelu

wifi hotel

Vybíráte hotel na dovolenou, nebo se chystáte na služební cestu, při které jisto jistě budete potřebovat připojení k internetu? Na rezervačních systémech jako je Booking.com není problém zjistit, zda ubytovací zařízení má, či nemá Wi-Fi. Co problém je, že jedna zelená fajfka značící přítomnost bezdrátového internetu vám nic neřekne o jeho kvalitě a rychlosti. Spousta hotelů se snaží, aby si tuto položku mohla odškrtnout, a proto se často setkáme s pomalým poddimenzovaným připojením. Stěžovat si ovšem nejde, neboť Wi-Fi nechybí, jenom tak nějak nestačí.

wifi dovolenou

Samozřejmě neříkáme, že při dovolené by kvalita Wi-Fi měla být rozhodujícím faktorem, ale služební cestu dokáže pomalé připojení jistě znepříjemnit. S tím se rozhodly bojovat dva internetové projekty. Prvním z nich je hotelwifitest.com. Na stránkách najdete databázi hotelů, ve kterých již někdo provedl test rychlosti. Hotely přibývají každý den a i vy sami můžete projekt rozšířit. Stačí se (pokud jste v hotelu) připojit na tamní Wi-Fi a přímo na stránkách spustit test rychlosti. Stránka také podle určitých kritérií stanovuje očekávanou rychlost připojení, která je pak porovnávána s provedenými testy. Jak to vypadá v Praze, se můžete podívat zde.

wifi dovolenou

Stejnou práci, ale o něco déle, dělá speedspot.org. Projekt má i svou mobilní aplikaci, která zároveň poslouží jako hotspot finder.

speedspot

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)