Dotcom spouští MegaChat – šifrovanou konkurenci pro Skype

megachat-kim-dotcom-alternative-skype-wire-2 (1)

Nedávno jsme vás informovali o tom, že tvůrce známého sdílecího serveru Megaupload – Kim Dotcom – plánuje v brzku spustit službu, poskytující videohovory, chat a vysokorychlostní přenos souborů s end to end šifrováním. Od této zprávy neuběhl ani měsíc a už zde máme MegaChat Beta. V tuto chvíli se sice jedná o velmi omezenou službu, poskytující pouze audio a video hovory, nicméně podpora chatu a videokonferencí by měla dorazit vzápětí.

Celý MegaChat je uživatelsky velmi jednoduchý. Stačí si vytvořit Mega účet, přihlásit se na webu a zde spustit samotnou službu, umožňující videohovory. Poté si musíte pouze vytvořit adresář z uživatelů, kteří jsou rovněž na Mega zaregistrováni. Tento adresář je zobrazen na levé straně obrazovky. Po několika uskutečněných hovorech, se vám jejich stručná historie načte na pravé straně obrazovky.

megachat

Zatím tedy MegaChat není příliš bohatý na funkce a ještě jej čeká dlouhý vývoj, než se z něj stane plnohodnotný soupeř pro Skype od Microsoftu nebo třeba Hangouts od Googlu. Na druhou stranu s sebou nese příslib lepšího zabezpečení soukromí, na což jistě mnoho uživatelů uslyší. Navíc je služba zdarma, tudíž uživatelům nic nebrání dát MegaChatu šanci a vyzkoušet jej.

Dáte službě MegaChat šanci? Komu nejvíc věříte, že udrží vaši komunikaci opravdu soukromou?

Zdroj: Engadget.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)