TOPlist

Testovaná aplikace Google Travel: Spása cestovatelů?

google android aplikace cestování

Bohatý arzenál aplikací přímo od Googlu se brzy rozroste a zajímavou novinku. Google Mapy jsou častým spojencem nadšených cestovatelů, aplikace Inbox dokáže přehledně z emailového potvrzení o ubytování či letence vytáhnout graficky zajímavá a užitečná data a Chytré karty vás informují o dění v okolí nebo teplotě. Google se však rozhodl vytvořit jednu speciální aplikaci přímo pro cestovatele – a bude v ní všechno.

Google Travel usnadní cestování

Google se rozhodl své současné služby pro cestovatele roztříštěné napříč jeho aplikacemi zkombinovat do jedné a přidat i něco navíc. Nová aplikace by podle všeho měla nést název Google Travel a její beta je právě testována uživateli, kteří se účastní programu s aplikací Mapy – Local Guides.

Google-Travel-app-beta-2-840x538

Zautomatizovaný proces díky ostatním aplikacím

Prozatím se v Obchodě Play nenachází – i přesto víme, že se bude jednat o chytré shromaždiště dat dostupné i offline, které ze všech ostatních služeb Googlu vytáhne potřebná data o vašem cestovatelském plánu. K dispozici vám bude i historie, doporučená místa pro zábavu, rezervované hotely či letenky nebo další aktivity.

Pokud jako svůj primární email nepoužíváte Gmail, nezoufejte. Rezervace, plány i lokace bude možné zadávat ručně – celý proces je však značně zautomatizovaný, pokud si libujete v aplikacích od Googlu.

Přehledné řešení

Grafická stránka samotného projektu rozhodně nepřekvapí a jedná se o typický Google design, jak ho známe. Praktické je pak rozčlenění událostí, které mají své vlastní kategorie pěkně pohromadě – pokud toho máte v plánu víc, nebudou se vám plést různé rezervace nebo aktivity v jednom vlákně, vše totiž najdete přehledně pod specifickým výletem.

Google-Travel-app-beta-840x538

Jaké aplikace od Googlu využíváte na neznámých místech?

Zdroj: androidauthority.com

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)