TOPlist

Aplikace Folio: Prohlížejte Facebook se spoustou triků navíc

Folio android aplikace náhled

Nevyhovuje vám strategie Facebooku, kdy oficiální aplikace zabírá v telefonu příliš mnoho místa a říká si o nesmyslný seznam všemožných oprávnění? Obchod Play čítá díky aktivním vývojářům, kteří se rádi chopí šance v podobě nespokojených uživatelů, velkou spoustu alternativ v podobě dalších aplikací. Nedávno jsme vám představili prohlížeč Facebooku menší než 1 MB SlimFacebook – dnes se podíváme na jeho vymazlenější variantu Folio.

Oficiální Facebook Lite má stále více konkurentů

Aplikace Facebook svou dotěrností dohání uživatele k používání alternativních možností. Ačkoli je oficiální odlehčená verze Facebook Lite mezi uživateli populární, stále je zde prostor pro aplikace třetích stran, které plní vše, co nespokojeným uživatelům na očích vidí.

Folio využívá mobilního zobrazení

Nejinak je tomu i u aplikace Folio, která slouží k jednoduššímu prohlížení Facebooku, nezabere příliš místa a nabídne netypicky rozsáhlou škálu nastavení. Folio slouží jako „obal“ pro mobilní rozhraní Facebooku – umí však spoustu triků navíc.

Spousta triků navíc

Kromě designové vysouvací lišty nabídne aplikace mnoho přizpůsobení. Klasický Facebook se jakýmkoli psím kusům s nastavením vzhledu nebo obsahu vehementně brání, Folio však aspoň z části úder vrací. Ve Foliu lze měnit následující:

  • výběr notifikací a jejich zvuků
  • vybírání až ze 46 barevných témat
  • skrýt navigační lištu Facebooku
  • skrýt Lidé, které možná znáte
  • skrýt obrázky
  • změnit velikost fontu
  • a další…

Rychlejší načítání než oficiální aplikace?

Vývojář rovněž deklaruje úsporu baterie – tvrzení bohužel potvrdit nemůžeme, rozhodně jsme však zaznamenali rychlejší načítání požadovaných stránek. To je ovšem trochu paradox a výsměch oficiální aplikaci. Folio totiž skrze mobilní rozhraní načítá nejen zveřejněný obsah uživatelů, ale i grafické zobrazení – přesto zvládá být v mnoha případech rychlejší než Facebook aplikace. Dáte Foliu šanci?

Folio
Folio
Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)