Android RoadShow Plzeň 2012 – shrnutí

DSC_3377

Konec roku se pomalu ale jistě blíží, což také znamená, že skončila i naše letošní pouť velkými městy s názvem Android RoadShow. Naší poslední zastávkou bylo 27. 10. 2012 město piva, Plzeň, kde měli androidí fanoušci možnost prohlédnout si a vyzkoušet nejnovější a nejvýkonnější mobilní telefony či tablety, zároveň se dozvědět spoustu zajímavých informací nejen o systému Android díky nabitému programu přednášek nebo si třeba vyzkoušet Hi-Tech hračky v podobě  kvadrokoptéry Ar.Drone 2 či zběsilé koule Sphero. Velkém zájmu se těšila multimediální centra Nexus Q a Android Mini PC. Co všechno bylo v Plzni k vidění a jak to dopadlo?

Hashtag akce pro všechny sociální sítě je #androidroadshow

Místo konání

Naši akci hostily prostory hotelu Angelo (U Prazdroje 6, Plzeň), kde již krátce po deváté hodině odstartovala poslední letošní Android RoadShow. Někteří nedočkavci již přešlapávali před vchodem o něco dříve, registrace však byly spuštěny až v devět hodin, kdy se prostory začaly plnit prvními návštěvníky. Prostory hotelu byly poměrně veliké a tentokrát neměl problémy snad ani Andrew procházet mezi lidmi. Do přednáškového sálu se nám kromě všech návštěvníků a prezentujícího podařilo dostat také naše auto v barvách Android RoadShow 2012.

DSC_3340

DSC_3377

Co bylo k vidění?

V Plzni se sešla smečka těch nejnovějších a nejlepších přístrojů, které můžeme se systémem Android pořídit. Každý návštěvník si tak mohl vyzkoušet, jak se cítí tato zařízení v jeho rukách. Díky Android RoadShow si pak mohl každý popovídat se  zástupci jednotlivých výrobců, dozvědět se spoustu nových a zajímavých informací přímo od výrobce či v podobě zajímavých přednášek, promluvit si s redaktory portálu Svět Androida a vyzkoušet si kvadrokoptéru Ar. Drone 2 či kouli Sphero.

Samsung

Tradičně se hlavním partnerem RoadShow stala společnost Samsung, která do Plzně přivezla také cenu pro jednoho šťastlivce. Samsungu patřila také zajímavá přednáška, kde se každý mohl dozvědět o nových přístrojích a službách této společnosti.

A co si Samsung do Plzně přivezl? Novinkou na naší RoadShow byl přístroj Samsung Galaxy Note II (tedy na minulé RoadShow byl také, stále však jen prototyp, který byl skryt speciálním pouzdrem), nemohl chybět ani zástupce tabletů ze stejné rodiny, přístroj Galaxy Note 10.1, nebo vlajková loď, super telefon Samsung Galaxy S III.  Mezi dalšími vystavenými přístroji nechyběly tablety Galaxy Tab druhé generace, telefony Galaxy S2, Mini 2, Ace 2, S Advance nebo legendy Note, Ace či S5610.

DSC_3390

DSC_3417

HTC

Nedílnou součástí našich Android RoadShow je také tchajwanský výrobce HTC, který do Plzně přivezl kompletní řadu One, která v současné době čítá 4 modely. Každý si tak mohl vyzkoušet úplnou novinku, vylepšenou vlajkovou loď One X+, předešlý model One X a také dva brášky One S a One V.  Nechyběly zde ani zástupci řady Desire – přístroj Desire C a zbrusu nový telefon Desire X. Milovníci hudby pak mohli vyzkoušet, jak hraje přístroj HTC Sensation XE se sluchátky BEATS by dr. Dre.

DSC_3439

DSC_3394

 

Asus

Společnost Asus nás taktéž doprovodila na většině našich akcí a návštěvníkům plzeňské RoadShow představovala především svou řadu tabletů. Nechyběl zde supertablet Nexus 7, vlajkový model Transformer Infinity TF700T, bratříček Transformer Prime či levnější Transformer Pad TF300. Návštěvníci si zde mohli vyzkoušet také Padfone, což je jedinečný koncept, pod kterým se skrývá mobilní telefon, tablet a notebook v jednom.

DSC_3345

Mautilus

Společnost Mautilus se zabývá především bezkontaktní technologií NFC, a tak zde bylo jedinečné místo, jak se dozvědět vše, co Vás o této technologii zajímá. Nechyběla ani možnost zahrát si hru od této společnosti nebo si prohlédnout výstavu zajímavých androidích Mini PC.

DSC_3371

Přednášky a prezentace

Největší část Android RoadShow vyplnil tradičně bohatý program přednášek, kde se každý návštěvník dozví spoustu informací o systému Android, o nových přístrojích, technologiích, aplikacích či programování.  Akce vyvrcholila soutěží o tablet Samsung Galaxy Note 10.1, který si odnesl jeden šťastný návštěvník. Nutno podotknout, že stejně jako v případě minulé RoadShow v Ostravě se majitelé prvních dvou vylosovaných čísel již na akci nenacházeli, čímž se o tuto výhru sami připravili. Škoda.

Která přednáška Vás nejvíce zaujala?

DSC_3384

DSC_3429

Ar.Drone a Sphero

Protože jsme se přišli na Android RoadShow hlavně pobavit, vzali jsme s sebou dva společníky zábavy se systémem Android – kvadrokoptéru Ar. Drone 2 a kuličku Sphero. Obě zařízení si po celou akci oblíbila spousta návštěvníků.

DSC_3425

 http://youtu.be/Ilkhi3usbFU

Nexus Q a MK802

U „stolečku zábavy“ se nacházela také dvě velice zajímavá zařízení, která slouží především k připojení k velké obrazovce a promítání multimediálních souborů. Každý návštěvník si tak mohl prohlédnout multimediální cloudové centrum Nexus Q od Googlu a Mini PC MK802.

IMG_4101

Redakce Svět Androida

O hladký chod celé akce se staral redakční tým portálu Svět Androida. Mohli jste tak potkat zakladatele a manažera celého projektu, Petra Mišáka, který vedl mimo jiné i přednášku za zajímavých aplikacích. Redaktor Honza Dolejš byl připraven naučit Vás létat s Ar. Dronem 2, představit Vám androidí Mini PC či Nexus Q a mohli jste ho zasypat veškerými dotazy ohledně systému Android. Pomocnou rukou mu byl redaktor Honza Slovák, který taktéž učil nové piloty a zodpovídal Vaše dotazy. Programátor Petr Michal zajišťoval vstup a registrace návštěvníků, dokonale ovládal kuličku Sphero a díky jeho programu byl také vylosován výherce. Na naší akci nechybělo samozřejmě ani auto v barvách RoadShow 2012, které sídlilo přímo v přednáškovém sále.

DSC_3402

DSC_3357

Plzeňský výherce

Každá Android RoadShow je zakončena losováním, ze kterého vzejde jeden výherce hodnotné ceny. Tentokrát jsme hráli o nadupaný tablet Samsung Galaxy Note 10.1, který si odnesl jeden šťastný návštěvník. Gratulujeme!

DSC_3436

Oficiální stránky Android RoadShow 2012

Další informace naleznete na oficiálním webu Android RoadShow 2012.

web

Partneři

partneři

 Nezapomeňte dát vědět o naší akci také svým přátelům. Sdílejte odkaz na sociálních sítích a zmobilizujte ve svém okolí každého, kdo se zajímá o mobilní telefony. 

 

Další fotky:

Vyhrajte Nexus 7 nebo jeden ze super telefonů/tabletů v anketě Android roku 2012. Hlasovat můžete zde.

logo ARS2012

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)