Nejnovější Android aplikace z Google Play #115: obarvení kontaktů, efektivní práce s odkazy a další

android aplikace 115

Dnešní první kousek potěší všechny uživatele, kterým v Google Play chybí rozdělení na aplikace a hry – Apps – Play Store Link. Následuje aplikace Micopi, která obarví kontakty vašeho telefonního seznamu. Třetím tipem je užitečná aplikace Open Link With umožnující nastavení defaulních aplikací při otevírání odkazů. Na závěr si představíme rychlý internetový prohlížeč Fast Broswer. To vše v dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace 115.

Apps – Play Store Link

S jedním z nejnovějších updatů obchodu Google Play je velmi těžké rozlišit jednotlivé kategorie obsahu. Hovoříme především o hrách a aplikacích, které jsou v současné době spojeny do jedné „záložky“. Aplikace Apps – Play Store Link poslouží lidem, kteří při procházení obchodu Play nechtějí narážet na hry. Přece jenom ne každý má hry v lásce a raději by se v obchodě Play setkával pouze s běžnými aplikacemi. Apps – Play Store Link se po spuštění tváří jako klasický obchod Play, ovšem bez herního obsahu. Aplikace lze pak jednoduchým způsobem procházet, a to podle známých kategorií – Nejoblíbenější, Nejprodávanější, Nejziskovější, Nejprodávanější novinky, Nejoblíbenější nové aplikace a Populární.

Apps: Play Store without Games
Apps: Play Store without Games

Micopi

Připadají vám obrázky u vašich kontaktů nudné? Pak neváhejte vyzkoušet aplikaci Micopi, která dokáže každému kontaktu vašeho seznamu přidělit náhodně vygenerovaný obrázek. Práce s aplikací je velmi jednoduchá. Na počátku stačí zvolit, zda chcete měnit barvu pouze jednoho kontaktu, nebo využít manuální aplikaci na všechny kontakty či kontakty s chybějící fotografií. Při manuálním výběru lze stiskem šipek procházet barevné vzory. Jakmile se vám některé z barevných podání zalíbí, stačí stisknout ikonu potvrzení, čímž se vybraná změna provede.

Micopi Free
Micopi Free

Open Link With

Nyní vám nastíníme situaci, s níž jste již s vaším Android miláčkem dozajista setkali. Kliknete na Youtube odkaz a systém vás místo výzvy k vybrání aplikace odkáže přímo do internetového prohlížeče, kde se video spustí. Jenže vy byste video raději sledovali v nativní aplikaci Youtube, která je pro běžné použití mnohem více intuitivní a pohodlná. S aplikací Open Link With tato situace nastane maximálně jednou. Když zůstaneme u našeho „Youtube“ příkladu, po otevření videa v prohlížeči kliknete na kolonku sdílení, kde následně vyberete možnost Open Link With a zvolíte defaultní aplikaci pro otevírání tohoto typu obsahu. Stejně jako s odkazy na aplikaci Youtube, funguje Open Link With s prakticky s jakýmkoli jiným odkazem/aplikací.

Open Link With...
Open Link With...

Fast Browser, Best and Smallest

Rychlý, malý a údajně i nejlepší prohlížeč je nyní v Google Play ke stažení zdarma. Většina z vás je jistě zvyklá na svůj oblíbený prohlížeč, a proto nebudete mít v plánu vaše zvyky měnit. Když ovšem vyjmenujeme veškeré klíčové funkce tohoto prohlížeče, možná se nám podaří vás přesvědčit. Klíčové funkce prohlížeče Fast Browser:

  • velikost něco málo přes 1 MB
  • vysoká rychlost načítání
  • vysoká úspora mobilních dat při surfování
  • snadná práce se záložkami, historií, integrovaná antivirová kontrola
  • noční mód, inkognito mód

Tento internetový prohlížeč je k dispozici zdarma. Pokud tedy uvažujete o změně, měli byste dát Fast Brosweru šanci.

e8073a1b45151c5b49c2735195879982?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)