Nejnovější Android aplikace z Google Play #95 – černobílé fotky, fit recepty a další

android aplikace 95

Jaké Android aplikace si dnes představíme? Jako první to budou Fit Recepty, které vás podpoří v dodržování zdravého životního stylu. Následuje aplikace Prima Kvízy, v níž si ověříte vaše znalosti. S třetí aplikací Lip Swap můžete vytvářet vtipná videa, v nichž přetváříte obličeje pořízených fotografií a na závěr si předvedeme aplikaci určenou k tvorbě profesionálních černobílých fotografií – Lenka.

Fit Recepty

Jak jistě dobře víte, součást zdravého životního stylu tvoří nejen cvičení či pohyb všeobecně, ale také zdravá strava. S její přípravou vám pomůže aplikace Fit Recepty. Její uživatelské rozhraní je rozděleno do několika základních kategorií. Najdeme zde nejnovější recepty, fit recepty a nejpopulárnější recepty. V kategorii Fit recepty najdete všemožné recepty, díky kterých si snadno připravíte zdravou snídani, večeři, svačinu či  nápoje. Každý z receptů obsahuje podrobný návod na přípravu včetně nutričních hodnot. Velmi rychle tak zjistíte, zda vaše zamýšlené jídlo obsahuje potřebné množství bílkovin, sacharidů či tuků. U receptů rovněž nechybí průměrná doba jejich přípravy. Pokud máte rádi zdravou stravu a dochází vám při vaření nápady, rozhodně neváhtejte Fit Recepty vyzkoušet.

Jíme zdravě
Jíme zdravě

Prima Kvízy

Prima Kvízy je herní adaptace pořadu Máme rádi Česko. Aplikace prověří jednak znalosti vaší rodné země, ale také známých osobností (až už současných či historických). Své vědomosti prověříte na více než 50 000 otázek, takže se nemusíte obávat, že by se otázky často opakovaly. Zasoutěžit si lze se známými osobnostmi (umělé inteligenci), nebo se skutečnými hráči, které můžete k hraní pozvat skrze sociální síť Facebook. V Prima Kvízech na váš čekají otázky z témat jako například film, historie, cestování, hudba nebo sport. Každý z hráčů disponuje vlastním PQ (Prima kvocient), což je jakési komplexní hodnocení. O tom, zda dokážete získat větší PQ než vaši kamarádi, se přesvědčíte pouze tak, že aplikaci vyzkoušíte.

Prima Kvízy
Prima Kvízy

Lip Swap

Aplikace Lip Swap pochází z dílen Google Creative Lab. Jedná se o vtipnou foto/video aplikaci, se kterou dokážete měnit pořízené fotky k nepoznání. Po pořízení nové fotografie, či vybrání starší z galerie, přejíždíte prstem po displeji, čímž určujete prostor, který následně zaplníte vaším obličejem. Aplikace totiž pracuje s předním fotoaparátem, jehož rozhraní se „skrývá“ hned po fotografií. Jak uvádí sami autoři v Google Play, s aplikací Lip Swap například můžete mluvit očima či koukat pusou. I z takových nesmyslných spojení vznikají vcelku vtipná videa, jež poté můžete sdílet s vašimi přáteli.

Lenka

Lenka je aplikace určená k tvorbě černobílých fotografií, které lze přímo z aplikace jednoduše sdílet na váš Instagram. Po spuštění se okamžitě dostáváte do rozhraní fotoaparátu s černobílým filtrem v reálném čase. Velmi snadno si tak dokážete udělat obrázek o tom, jak bude výsledná fotografie vypadat ještě před zachycením. V nastavení aplikace lze měnit teplotu barev a kontrast. Pořízené černobílé fotografie se ukládají v galerii samotné aplikace, odkud je lze snadno sdílet.

Lenka
Lenka

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)