Android 6.0 Marshmallow pro evropský Samsung Galaxy S6/S6 Edge je tu (aktualizace)

s6_marshmallow_ico

Evropští majitelé telefonů Samsung Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge se dočkali aktualizace na Android 6.0 Marshmallow. Informace pochází od polského T-Mobilu, který na sociální síti Twitter publikoval zprávu, že aktualizace přišla před několika dny a v tuto chvíli je již šířena mezi uživatele. Před dvěma týdny dostali update uživatelé těchto stále ještě aktuálních vlajkových lodí v Jižní Koreji (informovali jsme ve článku Samsung Galaxy S6 dostává v Koreji Android 6.0.1 Marshmallow), takže Samsung se očividně snaží dostat nejnovější verzi systému mezi lidi co nejrychleji.

ATUALIZACE: Podle vyjádření českého zastoupení společnosi Samsung se čeští zákazníci dočkají aktualuzace do 3 týdnů.

V Evropě je nepsaným zvykem, že mezi prvními zeměmi, do nichž je aktualizace firmwaru vypouštěna, bývá Polsko nebo pobaltské republiky. Teprve poté následují větší západoevropské země. Každopádně u takzvaných „mezinárodních modelů“ není problém odemknutý firmware stáhnout a nahrát i do telefonů v jiných zemích, což mnohdy bývá výrazně rychlejší než čekání na aktualizaci.

Android 6.0 Marshmallow pro evropský Samsung Galaxy S6/S6 Edge Android 6.0 Marshmallow pro evropský Samsung Galaxy S6/S6 Edge

Co přinese Android 6.0 Marshmallow pro Galaxy S6/S6 Edge?

Mezi nejzásadnější novinky Androidu 6.0 pro Samsungy řady Galaxy S patří dle oficiálního seznamu provedených změn:

  • Větší kontrola nad oprávněními aplikací.
  • Pohodlné a bezpečné nakupování s podporou otisků prstů.
  • Lepší výdrž baterie na jedno nabití díky funkci Doze.
  • Přepracovaný seznam aplikací.

Chcete-li zkontrolovat dostupnost aktualizace, podívejte se do systémového nastavení, sekce O telefonu-Aktualizace systému-Zjistit aktualizace.

Nejen my, ale jistě i další majitelé těchto telefonů budou rádi, když se v diskuzi pod článkem zmíníte o případné dostupnosti aktualizace pro Česko, případně o zkušenosti s nejnovější verzí systému.

Zdroj: Android Authority.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (29)