TOPlist

Acer napodobil rozhraní Windows Phone ve svém přístroji Liquid Z5

Acer-Liquid-Z52

Z kraje letošního roku představila společnost Acer nový smartphone s označením Liquid Z5, který na první pohled příliš nezaujal – cena okolo 5000 Kč není vzhledem k hardwarové výbavě (dvoujádrový procesor, 512 MB RAM,  pětipalcový displej s rozlišením 854 x 480 pixelů…) žádnou výhrou. Tchajwanský výrobce ovšem přilákal pozornost trochu jinou vlastností přístroje – prostředí systému může po jednoduché změně nastavení velmi nápadně připomínat rozhraní Metro ze systému Windows Phone.

  Acer-Liquid-Z5-Available

Acer-Liquid-Z5-2 Acer-Liquid-Z5-3

 Podle všeho se jedná pouze o upravený Launcher, a změny tak nejsou nikterak zásadní a zbytek prostředí tvoří čistokrevný systém Android. Podobného efektu tak může docílit každý uživatel se systémem Android, pokud nainstaluje jeden z vybraných Launcherů (například Launcher 7 či Launcher 8). Metro pak může zdobit i váš telefon.

Prostředí systému Windows Phone má většinou jen dva tábory – zaryté odpůrce a příznivce. Díky Androidu máme ovšem možnost volby, tak proč ji nevyužít, že?

Acer  Liquid Z5

  • displej: 5″ s rozlišením 854 x 480 pixelů
  • procesor: dvoujádrový MediaTek s frekvencí 1,3 GHz
  • paměť: 512 MB RAM, 4 GB vnitřní s MicroSD
  • fotoaparát: 5 MPx
  • baterie: 2000 mAh
  • OS: Android 4.2.2

 

zdroj: phonearena.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)