TOPlist

5 telefonů s úctyhodnou baterií, která vás nenechá ve štychu

bateries

Dnešní telefony nabízejí perfektní displeje, na které se krásně kouká a výkon, jehož mají na rozdávání. Všechno je to super, dokud se o slovo nepřihlásí nabíječka. Jakmile dojde šťáva, jsou zmíněné vychytávky tak nějak k ničemu. Zatímco vývoj se v posledních letech posunul mílovými kroky, baterky jsou stále jenom „baterkami“. Převratná technologie se ještě neujala, čímž pádem můžeme laborovat pouze se samotnou kapacitou baterie a samozřejmě různými úspornými módy. Dnes se podíváme na pár telefonů s nadprůměrnou kapacitou akumulátoru.

Samsung Gear Live baterie

5. LG G Flex

Začínáme telefonem, o kterém se toho napsalo již mnoho. Zejména kvůli jeho prohnutému displeji, jenž však sklidil kritiku za své rozlišení. Šest palců a 720p nedává zrovna ideální jemnost. Co se týče baterie, jeho akumulátor je na dnešní poměry stále nadprůměrný. Kapacita činí 3 500 mAh. Delší doba od začátku prodeje znamená „pouze“ procesor Snapdragon 800 a 2 GB operační paměti. Naši recenzi si můžete přečíst zde.

LG G Flex

hlasovat tlacitko

4. Motorola Droid Turbo

Novinka z dílny Motoroly, která se začala prodávat koncem října si vysloužila pozornost hned v několika ohledech. Baterka s kapacitou 3 900 mAh je solidní argument. Ještě lépe ale zní, že půjde rychle dobíjet. Výrobce zmínil, že pro 8hodinový provoz telefonu bude stačit 15 minut nabíjení. Výbava je na úrovni toho nejlepšího, co lze dnes sehnat. Nabídne Snapdragon 805 nebo 3 GB RAM. Největší škodou zůstává, že se u nás neprodává.

droid turbo

3. Lenovo P780

Tento model není zrovna nejžhavější novinkou, přesto se do našeho seznamu určitě hodí. Jedná se o loňskou střední třídu, co se dnes dá pořídit za rozumné peníze. Nabízí pětipalcový HD displej, čtyřjádro s taktem 1,2 GHz od MediaTeku a 1 GB operační paměti. Baterka má už úctyhodných 4 000 mAh.

telefony-lenovo-P780

Podpořte svůj oblíbený telefon v anketě Android Roku 2014 a vyhrajte telefon nebo tablet Nexus 7 II. Hlasování probíhá na stránkách www.AndroidRoku.cz.

2. Lenovo S860

Lenovo ještě jednou. Tentokrát novější model S 860, který byl představen na letošním veletrhu MWC. Oproti svému kolegovi nabídne větší 5,3″ displej, čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz nebo 2 GB operační paměti. Baterka se zde opět zastavila na 4 000 mAh, což má znamenat až 960 hodin ve stand-by.

lenovo_s860

hlasovat tlacitko

1. Huawei Ascend Mate 7

Huawei se poslední dobou hodně snaží expandovat na západ. Ascend Mate 7, který jsme nedávno recenzovali, staví na pěkném vzhledu i ohromné baterii, jejíž kapacita se zastavila na 4 100 mAh. V 7.9mm těle se jedná o slušnou porci. Z další výbavy můžeme zmínit velký šestipalcový displej, který telefon řadí do oblíbené kategorie phabletů. Čerstvou recenzi najdete zde.

Huawei Ascend Mate 7 (2)

Bonus: THL a 5000 mAh

Ještě o řád výše je telefon společnosti THL, který nabízí celých 5 000 mAh, což předčí lecjakou kapesní powerbanku. Kromě toho nabídne Full HD pětipalcový displej, osmijádro od MediaTeku (MediaTek 6592) s frekvencí 2 GHz a 2 GB operační paměti. Za cenu kolem 6 500 Kč může být váš, v Česku se prodává.

thl_5000_ico

Hraje pro vás kapacita baterie při výběru důležitou roli?

hlasovat tlacitko

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (32)