Xiaomi představilo chytrý teploměr: Nabízí nepřetržité měření teploty

Xiaomi teplomer

Xiaomi není jen o telefonech, jak už jsme se několikrát mohli přesvědčit. Dělají velké množství produktů, ke kterým se většinou snaží přidat slovo „smart“. Tentokrát se dostalo na osobní teploměr na tělo.

Xiaomi teploměr nebude drahý

Inteligentní teploměr Xiaomi má v průměru 17 mm, je vyroben z materiálu, který má vysokou tepelnou vodivost. K měření se využívá teplotní senzor, který dokáže měřit teplotu od 32 do 42 stupňů. Xiaomi udává, že odchylky v měření budou maximálně 0,1 stupně. Zároveň splňuje certifikaci IPX6, takže je odolný proti vodě.

Xiaomi teplomer 1

Na zadní straně je speciální adhezivní plocha, pomocí které se přichytí na tělo. Ke měření teploty stačí 2,5 vteřiny. K telefonu se připojuje pomocí Bluetooth, díky tomu se pak zaznamenává historie teplot. Největší plus je v tom, že teploměr může být nepřetržitě na těle a bude celou dobu měřit teplotu. Jakmile se teplota dostane na nebezpečnou hodnotu, tak aplikace spustí alarm. Cena tohoto teploměru je zhruba 14 dolarů, což je v přepočtu 350 Kč.

Xiaomi telefony a příslušenství můžete koupit na Beryko.cz.

Je nepřetržité měření teploty užitečná funkce? Budete přemýšlet o koupi teploměru?

Zdroj: gizmochina.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)