Xiaomi s bezdrátovým nabíjením? Dočkat bychom se mohli již brzy

xiaomi s bezdratovym nabijenim

Xiaomi s bezdrátovým nabíjením už není taková utopie jako ještě před několika dny. Čínská společnost se totiž připojila ke skupině WPC, ve které jsou společnosti, které mají za cíl propagovat bezdrátové nabíjení Qi.

Xiaomi s bezdrátovým nabíjením poprvé už u modelu Mi 7?

Xiaomi je známé jako takový čínský Apple, jen několik dní, co Apple představil nové telefony s podporou bezdrátového nabíjení Qi, tak Xiaomi už najdeme ve stejném konsorciu, které si dává za cíl propagovat tento standard Qi.

A ono i dává smysl, protože jakmile Apple představí na svých telefonech nějakou novou funkci, je téměř vždy jisté, že se funkce uchytí obecně na mobilním trhu. V minulosti jsme to mohli vidět již několikrát. Častokrát ani Apple nemusel být první, kdo s funkcí přišel. Stejné to může být i u bezdrátového nabíjení.

bezdratove_nabijeni_ico Bezdrátové nabíjení najdeme hlavně na telefonech společnosti Samsung

Vysvětlovala to i společnost OnePlus při představení svého posledního modelu, který má duální fotoaparát. Řekli, že duální fotoaparát mohli nasadit už i na dřívější modely, jenže nebyl zde trh, který by ocenil duální fotoaparát. Čekali tedy na Apple až představí svůj telefon s duálním fotoaparátem. Díky tomu se tak informace o novém fotoaparátu dostala i k lidem, kteří se o mobilní telefony tak moc nezajímají. Společnost OnePlus pak měla mnohem jednodušší marketing, kdy se nemusely vysvětlovat výhody duálního fotoaparátu.

Stejné je to i u bezdrátového nabíjení. Tuhle funkci najdeme na Android telefonech již několik let, a to hlavně na telefonech od Samsungu. Nikdy se ale moc nerozšířila. To se ale pravděpodobně brzy změní, vidět to můžeme i třeba zde u Xiaomi. Spekulace v zahraničí hovoří, že první telefon s bezdrátovým nabíjením bude už Xiaomi Mi 7.

Partnerem zpráv o produktech Xiaomi je společnost Beryko.cz.

Myslíte si, že se nyní díky Applu rozšíří bezdrátové nabíjení na mnohem větší počet telefonů?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)