TOPlist

Windows 11 dostává nálož skvělých novinek! Vybrali jsme ty nejzajímavější

Windows 11 nové funkce
  • Do Windows 11 se chystá hromada užitečných novinek
  • Uživatelé programu Windows Insider je mohou vyzkoušet již dnes
  • Ukážeme si ty nejzajímavější z nich

Společnost Microsoft chystá do Windows 11 nálož novinek, které jsou již nyní dostupné v programu Windows Insider, konkrétně těm, kteří mají zapnutý režim Canary. Sestavení s číselným označením 23516 přináší hromadu inovací a nových funkcí, tak si je pojďme společně představit.

Novinky ve Windows 11 build 23516

Zlepšená funkce Cast (Vysílat)

Sestavení 23516 pro Windows 11 zahrnuje úpravy funkce Cast (Vysílat), která umožňuje bezdrátové rozšíření/zrcadlení vašeho displeje na další zařízení v okolí, jako jsou televizory nebo externí monitory. Nové rozhraní má pozměněný design i ovládací prvky, navíc se bude zobrazovat během multitaskingu, což může napomoci k objevení této funkce uživatelům, kteří o ní doposud nevěděli.

New Windows 11 Build 23516 – New Details Pane Changes, New Settings Improvements and Fixes (Dev)

New Windows 11 Build 23516 – New Details Pane Changes, New Settings Improvements and Fixes (Dev)

Podpora HDR tapet a lepší práce se senzorem přítomnosti


Sestavení 23516 rovněž přináší skvělou novinku pro majitele displejů s technologií HDR. V této verzi můžete využívat soubory JXR jako pozadí vaší plochy, a pokud váš displej podporuje HDR, můžete se těšit na vykreslování v plném dynamickém rozsahu. Dokonce i samotný Microsoft uvolnil nové HDR tapety, které si už nyní můžete stáhnout. Pro majitele počítačů se senzorem přítomnosti přináší sestavení 23516 chytrou funkci, která bude upravovat jas podle toho, zda se na displej díváte či nikoliv.

windows 11 senzor přítomnosti

Vychytanější Průzkumník souborů

V rámci nových změn Průzkumníka souborů nyní zobrazuje build 23516 více informací o souborech přímo v okně Podrobnosti. To znamená, že budete mít rychlý a snadný přehled o rozměrech obrázků, počtu stránek u souborů .docx a mnoha dalších užitečných informacích.

Microsoft Outlook jako výchozí e-mailový klient

Ve stejné verzi Microsoft rovněž nahradil aplikaci Pošta starým známým Outlookem. Pokud by vám ale tato změna nevyhovovala, můžete se ke vrátit ke starší aplikaci.

Chat nahradí Teams

Na hlavním panelu se v tuto chvíli (pokud je neodepnete) nachází aplikace Microsoft Teams, tu však nahradil ve verzi Windows 11 Insider Preview 23516 Microsoft Chat. I ten bude možné samozřejmě z hlavního panelu odepnout.

Microsoft Teams
Microsoft Teams

Jak se zaregistrovat do programu Windows Insider?

Zaregistrování do programu Windows Insider je otázka pár klepnutí. Stačí jít ve Windows 11 do Nastavení > Windows Update a klepnout na položku Windows Insider Program. V nové nabídce zvolte účet, pod kterým se chcete zaregistrovat, následně restartujte počítač a nyní ve Windows Update uvidíte nové aktualizace, které je potřeba stáhnout.

Should You Join the Windows „Insider“ Program?

Should You Join the Windows "Insider" Program?

Tip

Nechcete si nechat ujít zprávičky, články, návody či recenze ze Světa Androida? Můžete nás sledovat i přímo přes Google News nebo na Facebookové stránce. Máme také komunitní skupiny na Discordu a na Facebooku. Další možnosti sledování najdete v našem návodu.

Kterou novinku oceníte nejvíce?

Zdroj: Windows Blog

Jakub Kárník
O Autorovi - Jakub Kárník

Jakub je znám svou nekonečnou zvědavostí a vášní pro nejnovější technologie. Jeho láska k mobilním telefonům začala s iPhonem 3G, ale dnes se spoléhá na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)