Vyhledávací widget Googlu už jde upravovat. Takhle jej stáhnete

vyhledavaci widget google upravy

Před několika týdny jsme informovali o tom, že Google chystá možnost úprav pro vyhledávací widget. Ten se dnes objevil v beta verzi hlavní Google aplikace. Nyní si už tak může každý změnit vyhledávací lištu a není k tomu potřeba launcher třetí strany.

Vyhledávací widget si už nyní může každý upravit

Nejprve si povíme, jak nový widget dostat do telefonu. Existují dvě možnosti, využít se může rovnou Google Play, kde stačí přejít na aplikaci „Google“ a úplně dole se přihlásit k betatestování. Po několika minutách se vám nabídne aktualizace na novou verzi, která již přináší přizpůsobitelnou vyhledávací lištu. Pokud se ale nechcete hlásit do betatestování, můžete si stáhnout betaverzi z APKMirror a ručně aplikaci nainstalovat. Poté si už stačí jen vybrat widget vyhledávání a vložit jej na domovskou obrazovku.

Na první pohled nepoznáte rozdíl, protože vyhledávací widget je ve výchozím zobrazení úplně stejný jako několik posledních let. Nicméně když kliknete na tři tečky, které jsou vpravo, můžete vidět položku „Přizpůsobit“. V ní jsou pak čtyři kategorie úprav.

Nejprve se dá změnit zaměnit název Google jen na písmeno G, v dalším nastavení si můžete vybrat tvar widgetu. Třetí má na starost barvy, vybrat se dají všechny možné barvy. V posledním nastavení se pak dá vybrat průhlednost widgetu. Poté už jen potvrdíte nový vzhled v pravém horním rohu a je to.

Launchery třetích stran jako třeba Nova nebo Action to už samozřejmě umí nějakou dobu, ale i tak je zajímavé, že Google se do úprav pouští. A to i třeba kvůli tomu, že výchozí Google Launcher neumožňuje moc úprav. To se ale možná brzy změní.

Google
Google

Upravíte se vyhledávací widget, nebo je vám jedno, jak vypadá?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)