Honor 9 je levnější než OnePlus 5, nabídne duální fotoaparát a čtečku otisků

Vlajková loď Honor 9

Nová vlajková loď Honor 9 přichází na náš trh. Již zítra se u prvních prodejců začíná prodávat nový telefon od Honoru, který opět zaujme svou cenou. Telefon bude dokonce levnější než OnePlus 5.

Vlajková loď Honor 9 si stále drží nízkou cenu

O Honoru 9 už jsme poprvé slyšeli při oficiálním oznámení v Číně, takže si nyní proletíme specifikace v rychlosti. Telefon má opět 5,15” velký FullHD displej. Po vzoru Huawei P10, se přemístila čtečka otisků prstů na přední stranu. Výkon zajišťuje procesor Kirin 960, který najdeme i v jiných TOP telefonech od Huaweie nebo Honoru. K němu je pak k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB vnitřní úložiště, které půjde rozšířit o microSD karty. Baterie má kapacitu 3200 mAh.

Tělo telefonu je vyrobeno opět ze skla se speciálním kovovým efektem. Záda telefonu mají 3D zakřivení. Přední strana má pak 2,5D zakřivení displeje, Honor si zde vyhrál ze zaoblením. Rámeček telefonu je pak vyroben z kovu. Vyrábí se celkem ve třech barevných provedeních, a to safírově modré, ledově šedé a v létě přibude antracitově černá.

Nejvíce ale lidi čekají na cenu telefonu, ta je v Česku velmi pěkných 12 990 Kč. Tím se například stává telefon o pár stovek levnější než OnePlus 5. Oproti jiným vlajkovým modelům je o několik tisíc levnější.

Honor’s Light Catcher – Launch Live Event

Honor's Light Catcher - Launch Live Event

Duální fotoaparát prošel vylepšením

Honor respektive Huawei byly jedny z prvních společností, které ve svých telefonech pravidelně dávaly duální fotoaparáty. Vlajková loď Honor 9 přináší již několikátou generaci fotoaparátu, která přináší opět vylepšení. RGB 12MPx snímač se stará o to, aby barvy fotografií byly věrné a živé. Druhý monochromatický 20MPx snímač má pak na starosti kontrast a detaily snímku. Výhodou duálních fotoaparátů je v tom, že se dá využít efektu široké clony. Videa se točí až ve 4K rozlišení. Přední strana pak nabízí 8MPx selfie kamerku.

Společnost se také hodně zaměřuje na zvuk. Telefon má novou technologii Huawei Histen, spolupracují také z Grammy umělcem Rainerem Maillardem nebo značkou Monster. Díky tomu vznikl zvukový ekvalizér Honor Purity. Nastavení zvuku prošlo také změnou, nabízí několik nových režimů. Honor také představil nová sluchátka a chytrý náramek Honor Band 3. Náramek by měl být dostupný na českém trhu během léta, o sluchátkách se zatím nerozhodlo.

Čtečka otisků podporuje gesta

Po vzoru Huaweie, se přemístila čtečka otisků prstů na přední stranu. Umístěna je pod displejem. Díky gestům se také dá nastavit odlišné ovládání Androidu, kdy pomocí jednoho tlačítka budeme ovládat všechny tři ovládací prvky. Tato funkce je již u Huaweie P10, kde se nám hodně líbila. Nově má ale čtečka také podporu gest, jako třeba stažení notifikační lišty, pořízení fotografií, přijmutí/odmítnutí hovoru atd. Telefon běží na Androidu 7.0, nadstavba je EMUI 5.1. V telefonu nechybí plná podpora LTE, dualSIM nebo NFC.

Vstupenky na Colors of Ostrava zdarma

České zastoupení Honoru také připravilo akci pro prvních 300 majitelů Honoru 9. Jejich úkolem je registrovat telefon na stránce www.honor9.cz (web ještě nebyl spuštěn, adresa je správná, pozn. redakce). Prvních 300 zákazníků pak dostává čtyřdenní festivalovou vstupenku na Colours of Ostrava v hodnotě 2 890 Kč.

[aps_product_sz id=“442974″]

Kdy bude Honor 9 dostupný v Česku?

U prvních prodejců již zítra! Vlajková loď Honor 9 bude dostupná 28. června u těchto prodejců: CZC.cz, Smarty, Alza.cz, Mall.cz, T.S. Bohemia, Mobil pohotovost, Datart,
Euronics, Okay, Space, Alfa.cz, kasa.cz a Electroworld, BPS Mobil, OKAY a také u operátora O2.

Co říkáte na cenu Honoru 9? Budete přemýšlet o koupi?

Zdroje: TZ, TK.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)