Vivo X20 představen: Minimální rámečky a duální fotoaparát ve střední třídě

vivo x20 predstaveni

Další úspěšná čínská společnost se pouští do telefonů s minimálními rámečky. Vivo X20 a X20 Plus nabízí kromě displeje s poměrem stran 18:9 také duální fotoaparát. Pojďme se na ně podívat blíže.

Značka Vivo patří v Číně k nejoblíbenějším

Na našem trhu není sice společnost Vivo tak známá, jako například Xiaomi nebo Huawei, ale v domovské Číně tyto značky prohání a vybrané modely Vivo patří k vůbec těm nejprodávanějším telefonům na čínském trhu. Postupně se ale tato značka rozšiřuje do celého světa, a je dost možné, že jím v tom nový mobil Vivo X20 pomůže, podle specifikací nevypadá vůbec špatně.

Vivo X20 vychází i v Plus verzi, ale jediný rozdíl oproti klasickému modelu je ve velikosti displeje a kapacitě baterie. Základní model má displej o velikosti 6,01 palce, Plus verze pak 6,43 palce. V obou případech jde u Super AMOLED panely s rozlišením 2160 x 1080 pixelů. O výkon se stará procesor Snapdragon 660, dále mají telefony 4GB RAM a 64GB úložiště, které jde rozšířit pomocí microSD karet.

Na zadní straně najdeme duální fotoaparát s 12 a 5 MPx. Světelnost je f/1,8. Na přední straně najdeme 12 MPx selfie kameru. Čtečka otisků prstů je na zadní straně. Telefonu nechybí ani například nové Bluetooth 5.0. Baterie má u klasického modelu kapacitu 3 245 mAh, Plus verze pak 3 905 mAh.

Přímo z krabice poběží na Androidu 7.1.1 a nadstavbou FunTouch OS. Cena začíná na 2998 CNY, což je zhruba 10 tisíc Kč. Je dost možné, že se přes překupníky dostane X20 i k nám. V Číně se začínají telefony prodávat na konci měsíce. Výbavou i cenou se hodně Vivo X20 blíží k nedávno představenému Huawei Mate 10 Lite.

Jak se vám líbí nový Vivo X20? Těšíte se na další telefony s minimálními rámečky?

Zdroj: androidcommunity.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)