Vánoce 2017: Tipy na zařízení do 5000 Kč

Vánoce 2017 tipy na zařízení do 5000 Kč

Ne každý plánuje za telefon utratit mnoho tisíc korun, a proto se v našem dalším díle vánočního rádce zaměříme na zařízení do 5000 Kč. Máme pro vás nejen telefony, ale i třeba chytrý reproduktor, hodinky nebo 360° kameru. Jaké tipy jsme si dnes pro vás připravili?

Tipy na zařízení do 5000 Kč

Xiaomi Redmi Note 4 LTE – to nejlepší pod 5000 Kč

Jedním z nejprodávanějších telefonů na českém trhu a možná i hlavním hrdinou dnešního výběru je Xiaomi Redmi Note 4 LTE. Tento přístroj nabídne za cenu pod 5000 Kč výbornou výbavu i skvělé kovové zpracování. V této cenové kategorii je Snapdragon 625 opravdu raritou, stejně tak 5,5″ Full HD displej a obrovská 4100mAh baterie. Potěší i čtečka otisků prstů, podpora Dual SIM, infraportu i kompletní české LTE. Spoustu uživatelů pak jistě potěší i přítomnost nadstavby MIUI, kterou je Xiaomi rovněž známé. Doporučujeme si připlatit za verzi s 64GB pamětí a 4 GB RAM. Pokud sháníte nejlépe vybavené zařízení do 5000 Kč a nevadí vám větší displej, není moc co řešit.

xiaomi-redmi-note-4-katalog

 

[aps_product_sz id=“427183″]

Cena: od 4 490 Kč (Heureka.cz)

Honor 6X – skvělá výbava, dobrá cena

Největší konkurencí výše zmíněného Redmi Notu 4 bude Honor 6X. Ten se v mnoha aspektech vyrovná a znovu spadá do nejlepších zařízení do 5000 Kč. Ve výbavě nalezneme 5,5″ Full HD displej, výkonný čip Kirin 655, kovové tělo, čtečku otisků prstů a 3GB RAM paměť s 32GB vnitřním úložištěm. Potěší i přítomnost NFC konektivity, která u telefonu od Xiaomi chybí. To je nejspíše jediný výraznější rozdíl, který ale nemusí hrát roli u všech uživatelů. Každopádně je Honor 6X skvělou volbou, pokud vám znovu nevadí větší rozměry způsobené displejem s úhlopříčkou 5,5″.

Smartphone Honor 6X
[aps_product_sz id=“423729″]

Cena: od 4 640 Kč (Heureka.cz)

Xiaomi Redmi 4X LTE – kompaktní a stále vybavený

Přestože první dva telefony se pochlubí skvělým poměrem cena/výkon, může je z výběru vyřadit velký displej. Pro mnoho uživatelů je podmínkou 5″ displej. Jaké zařízení do 5000 Kč zvolit v tomto případě? Skvělou volbou je znovu telefon od Xiaomi, přesněji model Redmi 4X LTE. Ten nabídne výborné kovové zpracování, baterii s kapacitou 4100 mAh, čtečku otisků prstů, infraport i podporu českého LTE. Procesorem je sice slabší Snapdragon 435, oceňujeme ale 3GB RAM paměť a 32GB vnitřní úložiště. Smartphone je navíc o tisícovku levnější. Při nákupu si ovšem dejte pozor, abyste vybrali verzi s českým LTE. Čeští prodejci nabízí i variantu s 4GB RAM pamětí, ta ale nepodporuje české LTE.

 

xiaomi redmi 4x

[aps_product_sz id=“478334″]

Cena: od 3 350 Kč (Heureka.cz)

Leeco Le 2 – Číňan se skvělým poměrem cena/výkon

Společnost Leeco sice nepatří mezi známé značky na českém trhu, to ale její smartphony nikterak nesráží. Model Leeco Le 2 naopak přichází se skvělým poměrem cena/výkon. Za částku okolo 3 500 Kč totiž dostaneme 5,5″ Full HD displej, osmijádrový čip Snapdragon 652, 3GB RAM paměť a 32GB vnitřní úložiště. Potěší i kovové tělo, čtečka otisků prstů i podpora českého LTE. Menší nevýhodou tak může být starší Android 6, to se dá ale vyřešit instalací například oblíbeného systému LineageOS.

leeco le 2
[aps_product_sz id=“478703″]

Cena: od 3 490 Kč (Heureka.cz)

Huawei P9 Lite (2017) – odlehčená vlajková loď

Řada P od společnosti Huawei se těší velké oblibě, možná ještě oblíbenější jsou ale modely s přídavkem Lite, které nabídnou sice kompromisy, ale za to lákavou cenu. Povedeným modelem je Huawei P9 Lite, který sází hlavně na výborný displej, povedenou konstrukci a rychlou čtečku otisků prstů. Použitý čip Kirin 655 nabídne dostatek výkonu a nechybí ani 3GB RAM paměť. Na trhu se nachází 2 modely, ten novější je označen letošním rokem v názvu. Nabídne výkonnější čip a hlavně 3 GB RAM. Jeho cena se pohybuje okolo hranice 5000 Kč.

Huawei P9 Lite

[aps_product_sz id=“478706″]

Cena: od 4 670 Kč (Heureka.cz)

Samsung Gear 360 – natočte svět v 360°

Mobilní telefony nejsou jediným předmětem dnešního článku, máme pro vás tipy i na další chytrá zařízení. Jedním z nich je sférická kamera Samsung Gear 360, kterou jsme pro vás již recenzovali, a to oba současné modely. Možná trochu paradoxně ale v dnešním díle doporučíme starší typ, který je levnější, kvalitou je však na stejné úrovni jako letošní model a hlavně nabídne podle nás praktičtější konstrukci. Kvalita videí sice stále není na špičkové úrovni a tyto technologie ještě potřebují nějaký čas, i tak se ale jedná o zajímavý kup do 5000 Kč.

Samsung Gear 360-konstrukce, zepředu
[aps_product_sz id=“403884″]

Cena: od 3 871 Kč (Heureka.cz)

Xiaomi Huami Amazfit – levné, ale vybavené chytré hodinky

Ke konci roku se váže i spousta závazků a novoročních předsevzetí. Častým cílem je zvýšit fyzickou aktivitu a shodit nějaká přebytečná kila. Hlavním tahounem musíte být samozřejmě vy, lze si k tomu ale přizvat i společníky z řad chytrých zařízení. Hodinky Xiaomi Huami Amazfit disponují kromě základních funkcí také GPS přijímačem, pomocí kterého můžete detailně zaznamenávat své sportovní aktivity. Displej je navíc perfektně čitelný na slunci, hodinky přežijí i déšť a sprchu a zaujmou rovněž moderní konstrukcí z odolné keramiky. Propojení se smartphonem poslouží pro příjem notifikací, a tak se mohou hodinky Xiaomi Huami Amazfit stát každodenním společníkem.

xiaomi amazfit vanoce 2017

[aps_product_sz id=“411411″]

Cena: od 3 208 Kč (Heureka.cz)

Google Home (Mini) – chytrý asistent do vaší domácnosti

Tvůrce Androidu, Google, intenzivně pracuje na svém Assistantu, tedy virtuálním pomocníkovi pro každého. Zařízení s názvem Google Home integrují tohoto pomocníka a představují zároveň chytrý reproduktor s citlivým mikrofonem. Zařízení Google Home i jeho menší verze mini jsou již běžně k dostání i na českém trhu a v obou případech se vejdeme pod částku 5000 Kč. Chcete si obohatit domov o další kus zajímavé elektroniky, který se ale ve správných rukách může stát užitečným pomocníkem?

dva příkazy

[aps_product_sz id=“424872″]

[aps_product_sz id=“452219″]

Cena: od 1 999 Kč (Heureka.cz)

Vánoce 2017: Seriál plný inspirací a tipů na dárky k Vánocům

vanoce Tipy na zařízení do 10 tisíc Kč

Které zařízení do 5000 Kč z našeho výběru vás zaujalo?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)