Šéf Google: AI je jedna z nejdůležitějších věcí, kterou člověk vyvíjí

umela inteligence sundar pichai sef google

Generální ředitel společnosti Google, Sundar Pichai byl ve speciálním pořadu, který se bude vysílat na konci tohoto týdne. Rozmluví se hlavně o důležitosti umělé inteligence. Podle něj je AI jedna z nejdůležitějších věcí v historii lidstva.

Umělá inteligence je užitečná, ale zároveň nebezpečná, říká šéf Google

Stále více a více výrobců začíná objevovat kouzla AI, to ale zároveň začíná vyvolávat i obavy. Tvrdí to i šéf Google, umělou inteligenci přirovnal k ohni nebo elektřině. Jde o užitečné objevy, které přinesly lidstvu mnoho výhod, ale zároveň jsou i nebezpečné a lidem nějakou chvíli trvalo, než jsme je dokázali správně využít.

jak-spustit-asistenta-google_ico

Pichai mimo jiné řekl, že umělá inteligence by mohla pomoci lidstvu s mnoha problémy, jako je třeba rakovina, nebo klimatické změny. Dotázán byl také na dopad AI v práci. Přiznal, že někteří lidé by měli mít obavy o ztrátu zaměstnání kvůli výkonnějším robotům s AI, dodal ale že svět obecně musí přijmout změnu, která má přijít s AI. Země, které si nenajdou cestu k AI a nejnovějším technologiím, to budou mít ve světovém měřítku mnohem těžší.

Minulý rok byl pro mnohé rokem AI, mohli jsme vidět zrod Bixby asistenta, Alexa a Google Assistant se začaly rozšiřovat ve velkém. Kompletní rozhovor se vysílá ve speciálním pořadu „Revoluce: Google a YouTube mění svět“. Kromě něj se ve velkém rozhovoru objeví i Susana Wojcickiová, která šéfuje YouTube.

Souhlasíte se slovy šéfa Google?

Zdroje: phonearena.com, androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)