Aplikace Today Weather: Předpověď počasí pro každého

Today Weather

Aplikací pro předpověď počasí je velká spousta, ale není samozřejmě na škodu vyzkoušet čas od času něco nového. Povedenou novinkou je aplikace Today Weather, která spojuje přesnou a detailní předpověď počasí s moderním designem a snadným ovládáním.

Today Weather: Sázka na moderní design a snadné ovládání

Největší předností aplikace je příjemné prostředí, které vypadá jednoduše, přehledně a moderně. Úvodní obrazovka aplikace s počasím je zahalena do tmavého kabátku, což ocení zejména uživatelé telefonů s AMOLED displeji. Samotná orientace v aplikaci je snadná – tahem prstu ve vertikálním směru zobrazujeme informace o počasí v přednastaveném místě, tahem do stran se lze přepnout na jiná umístění. Aplikace zvládne zobrazit kromě předpovědi i například UV index, viditelnost, kvalitu ovzduší, východ a západ slunce, fáze měsíce či radar (v placené verzi).

Není překvapení, že si aplikace Today Weather dokáže získat data z více služeb předpovědí. Na výběr je hned z 5 nejznámějších serverů pro počasí.

  • Weather Underground,
  • Dark Sky,
  • Weather.com,
  • AccuWeather,
  • YR.no.

The Best Free Weather App in 2017

The Best Free Weather App in 2017

Dlouhodobá předpověď

Součástí úvodní obrazovky s počasím je rovněž předpověď, která v první části zobrazuje předpověď pro příštích 24 hodin a po rozkliknutí až pro 48 hodin. S trochu odlišným vzhledem je pak znázorněna i předpověď na celý týden, po rozkliknutí na 15 dní. Kromě grafického znázornění a číselných údajů potěší i slovní popis. A to dokonce v češtině.

Widgety na domácí obrazovku

Základní přehled o počasí lze udržovat i skrze povedené Widgety na domácí obrazovku. Today Weather má k dispozici hned 14 Widgetů, které se liší svou grafickou podobou, počtem znázorněných informací i velikostí. Součástí některých Widgetů jsou i povedené fotografie, které charakterizují aktuální počasí.

Sdílení počasí s přáteli

Často vám do telefonu „přistane“ otázka, jaké je u vás zrovna počasí? Abyste nemuseli slovně počasí okolo vás popisovat, můžete využít šikovnou funkci sdílení přímo v aplikaci. Ikona v pravém horním rohu vygeneruje obrázek s předpovědí a snímkem charakterizujícím současné počasí. Před samotným odesláním zprávy můžete na obrázek kliknout a vybrat vlastní soubor nebo vyfotit něco nového.

Za plnou verzi zaplatíte až 120 Kč

Aplikace Today Weather je v základní verzi zdarma a od té placené se liší především v zobrazování decentní reklamy a absencí radaru. Pokud chcete podpořit vývojáře, odstranit reklamu a přidat radar, musíte investovat částku 27 Kč pro předplatné na 6 měsíců, 40 Kč na celý rok a 120 Kč v případě jednorázového nákupu neomezené verze.

Povedené počasí, které doporučujeme vyzkoušet

Aplikací pro předpověď počasí jsou na serveru Google Play desítky a o spouště povedených jsme vás již informovali. Today Weather nepřináší žádnou zásadní novinku či funkci, která by jej odlišovala od zbytku aplikací. V našich očích ale vítězí povedeným designem a jednoduchostí, se kterou se aplikace používá. Žádné zásadní funkce pro základní předpověď počasí navíc nechybí, a tak se hodí aplikaci alespoň vyzkoušet. V případě zájmu pak investovat do placené verze.

Today Weather: Alerts, Widgets
Today Weather: Alerts, Widgets

Jakou aplikaci pro předpověď počasí používáte vy?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)