5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů #76: Chytrý termostat, dron a další

tipy-z-ciny-1

Po týdnu se vracíme s dalším dílem seriálu 5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů s pořadovým číslem 76. Dnes se podíváme na další porci zajímavostí – chytrý termostat, dron na dálkové ovládání, NFC prsten a další.

1) Kvadrokoptéra na dálkové ovládání

Drony zažívají v posledních letech rozmach a již dávno se nejedná pouze o vojenskou technologii. Naopak je dnes čím dal častější, že si kvadrokoptéry na dálkové ovládání pořizují nadšenci pro domácí létání. Jedním z takových strojů může být i KAIDENG PANTONMA K80, který přichází se zajímavou cenou i výbavou. Ve standardní verzi sice nedisponuje kamerou, ta lze ale dokoupit a obraz následně přenášet přímo do mobilního telefonu.

Vlastnosti:

  • dron na dálkové ovládání (bezdrátový ovladač, 2,4 GHz),
  • 4 rotory, délka letu cca 7 minut,
  • možnost dokoupení dalších modulů včetně kamery,
  • přenos obrazu do mobilního telefonu.
tipy-z-ciny-dron

Cena: 1552 Kč (GearBest)

– zaslal Jirka (celkově 1 tip)

2) NFC prsten

NFC technologie se sice za poslední roky zase tolik nerozšířila, přesto ji ale téměř každý vybavenější smartphone podporuje. Proč tuto technologii nepoužít pro něco užitečného? Do NFC prstenu lze uložit zajímavé informace (třeba vizitku) nebo jej používat jako spouštěč jiných akcí (v kombinace s telefonem například). V neposlední řadě se pak může jednat o módní doplněk.

Vlastnosti:

  • NFC s pamětí na jednoduché informace,
  • k dodání v několika velikostech.
tipy-z-ciny-prsten

Cena: 443 Kč (Aliexpress).

– zaslal Zdeněk Neuman (celkově 1 tip)

3) Chytrý termostat s aplikací do telefonu

Tvorba chytré domácnosti je dnes disciplínou, která se rychle rozvíjí. Pomoci s tím může i tento chytrý termostat, který může na základě teploty spínat další zařízení. Díky propojení s mobilním telefonem navíc můžete spotřebiče ovládat i na dálku a stejně tak sledovat jejich teplotu. Zařízení umožní nastavit až 6 plánovaných profilů. Čidlo teploty je nutno zakoupit zvlášť – na výběr je standardní i voděodolné.

Vlastnosti:

  • termostat ovládaný mobilním telefonem,
  • podpora: 90~ 250 V AC,
  • 2 typy teplotních senzorů (nutno dokoupit zvlášť).
tipy-z-ciny-termostat

Cena: 412 Kč (včetně čidla – Ebay)

– zaslal Miroslav Zatloukal (celkově 2 tipy)

4) Originální Xiaomi rukavice pro dotykový displej

Zima se kvapem blíží a časy, kdy v mrazivém počasí budeme ovládat mobilní telefon, jsou tu co nevidět. Připravte se na to. Originální rukavice pro dotykový displej od Xiaomi udrží vaše ruce v teple a zároveň umožní stále ovládat mobilní telefon.

tipy-z-ciny-rukavice

Cena: 286 Kč (GearBest)

– zaslal Zbyněk Trnka (celkově 17 tipů)

5) Přenosný holící strojek do MicroUSB

Dnešní díl zakončeme zbožím, které v nás vzbudí myšlenku „co ty Číňané ještě nevymyslí“. Mobilní telefon dnes může posloužit jako zdroj energie pro různá zařízení, která jsme si zde už ukazovali – žárovky, blesky, alkohol testery či třeba větráčky. Co takhle ale přenosný holící strojek? I to je u čínských výrobců možné, i když o kvalitě bychom mohli pochybovat.

tipy-z-ciny-holici-strojek

Cena: 135 Kč (GearBest)

zaslal Michal Navrátil (celkově 1 tip)

Soutěž: Pošli nám svůj tip na čínské zboží a vyhraj zajímavé ceny!

Tento článek vznikl jako pokračování návodu Jak nakupovat z Číny. Zajímavých zboží v čínských obchodech jsou desítky až stovky, proto bychom chtěli ve stejném duchu pokračovat i nadále. Jelikož je o tento seriál velký zájem, rozhodli jsme se odměnit čtenáře, kteří pomohou s jeho tvorbou. Každý, kdo pošle šikovný tip, který použijeme v našem seriálu, se zařadí do soutěže. Vyhrají pak tři čtenáři, kteří zaslali nejvíce tipů, které použijeme v některých z nadcházejících dílů.

O co budeme hrát?

zajimave zbozi z cinskych obchodu - magneticky kabel


K odeslání svých tipů do dalšího dílu využijte soutěžní formulář.
[gravityform id=“43″ title=“true“ description=“true“]

Pro zobrazení formuláře z mobilní aplikace přejděte prosím do webového prohlížeče.

5 tipů na zajímavé zboží – pravidla soutěže

  1. Soutěž pořádá server www.svetandroida.cz.
  2. Soutěže se mohou zúčastnit všichni občané České republiky a Slovenska.
  3. Do slosování budou zařazeni pouze ti soutěžící, kteří vyplní kontaktní údaje (jméno a příjmení, e-mail, odkaz na zboží) a potvrdí souhlas s pravidly soutěže.
  4. Každý 10. díl budou vybráni 3 výherci (ti, kteří zašlou nejvíce tipů, které se objeví v našich článcích), které budeme kontaktovat na uvedeném e-mailu za účelem získání adresy pro zaslání výhry.
  5. Další vyhlášení proběhne po 76. díle seriálu v samostatném článku.
  6. Každá osoba se může soutěže zúčastnit vícekrát, ovšem vždy s odkazem na jiné zboží. Duplicitní a podvodné záznamy budou ze soutěže vyřazeny, stejně tak účty založené pouze za účelem soutěže.
  7. Ze zákona se na výhry nevztahuje záruka.
  8. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo změnit pravidla, termín konání soutěže a ceny. Za výhry nelze obdržet finanční náhradu a nelze je vymáhat právní cestou.
  9. V případě, že výherce na informační e-mail o získání výhry neodpoví do 72 hodin od odeslání, bude automaticky vybrán výherce jiný a původnímu výherci nárok na výhru zaniká.

Předchozí díly seriálu 5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů

Který z našich tipů vás zaujal nejvíce? Chytrý termostat nebo třeba holící strojek?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)