Pařba na víkend – tipy na Android hry 235: Alchymista, duchové a stavění mostů

pařba hlavni android hry

V dnešní Pařbě na víkend vás opět čeká pětice parádních Android her. Nejprve si představíme logicko-fyzikální titul Alchemix, ve kterém si budeme hrát s různými druhy kapalin. Druhou hrou je Ghosts of Memories, v níž se přesvědčíte o tom, že řešení logických hádanek v několika dimenzích není zrovna jednoduchá záležitost. Třetím tipem na víkend je relaxační titul Prune, ve kterém budete pěstovat stromy. V předposledním titulu BC Stunts postavíte několik stabilních mostů a na závěr se vžijete do role nafukovacího balónku, s nímž poletíte vstříc obloze. To vše v dnešním díle seriálu Pařba na víkend – tipy na Android hry.

Alchemix

Alchemix je velmi povedená logická hra využívající propracovanou fyziku. Cílem každého levelu je dopravit tekutinu, resp. její převážnou část do cílového bodu. V tom vám budou bránit nejrůznější pasti, kvůli kterým tekutina postupně vysychá. Hra se ovládá pohybovým senzorem telefonu, přičemž vyžaduje vaši maximální soustředěnost a cit. Samotnou tekutinou můžete aktivovat nejrůznější spínače, jenž vám následně otevírají další prostory daného kola. Alchemix vyniká propracovaným grafickým zpracováním a příjemným soundtrackem.

8a19ff63554e41fc697a46e6cb260bac?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Ghosts of Memories

Následující titul opět potrápí vaše mozkové závity. V Ghost of Memories se postupně podíváte do čtyř kouzelných světů, kde budete řešit náročné logické hádanky. Hra v určitých ohledech připomíná známý logický titul Monument Valley. V jednotlivých levelech se bude procházet s tajemnou čarodějkou, která dokáže manipulovat s okolním prostředím. Po mapě budete posouvat nejen sebe, ale také vznášející se plošiny. Ty musíte spojovat takovým způsobem, abyste se vždy dostali tam, kde potřebujete. V pozdějších levelech se do hry navíc přidá alternativní dimenze, kde se občas musíte zastavit a očarovat si svou kouzelnou hůlku, kterou poté využijete v „přítomném čase“. Ghost of Memories rovněž nabídne výbornou atmosféru díky parádnímu sountracku.

Ghosts of Memories - Adventure Puzzle Game
Ghosts of Memories - Adventure Puzzle Game

Prune

Novinku Prune lze rovněž zařadit ke hrám, u kterých se pořádně odreagujete. Cílem každého kola této hry je vypěstovat strom. Aby to nebylo tak jednoduché, jako to na první pohled může působit, váš strom musíte prostřednictvím odsekávání větví správně směřovat. Jen tak docílíte toho, aby se strom větvil takovým směrem, kde vám to vyhovuje. Když strom doroste potřebných rozměrů, nabalí se na něj okvětní lístky a vy vyhráváte. Správnému vypěstování stromu budou bránit okolní vlivy, jako například prudký vítr či jiné fyzické překážky. I tento titul vyniká perfektním hudebním doprovodem zajišťujícím relaxační atmosféru.

BC Stunts

BC Stunts (Bridge Constructor) představuje nový díl oblíbené série, ve které máte na starost stavění mostů. Nový díl je navíc zaměřený na kaskadérské kousky, jenž můžete provádět s vaším vozidlem. Nesmíte však zapomínat na to, že v každém levelu musíte projet finální cílovou vlajkou, což vždy představuje zdolání určité překážky. Tu je zapotřebí „ošéfovat“ vybudováním funkčního mostu. Při stavění mostu si musíte dát pozor na váš omezený rozpočet. V rámci výstavby nejste prakticky ničím omezeni, tedy kromě rozpočtu. Nedostatek financí vás donutí budovat skokánky, které představují ideální řešení pro zdolávání většiny překážek.

Bridge Constructor Stunts FREE
Bridge Constructor Stunts FREE

The Balloons

Na závěr si představíme nenáročnou postřehovku Balloons od společnosti Noodlecake. Jedná se o jakousi variaci klasických endless runů, ve kterém ovládáte nafukovací balónek. S tím poletujete ze strany na stranu, vyhýbáte se překážkám, jako například ostnům, a sbíráte mince. Hra se ovládá ťukáním do levé a pravé strany displeje, což symbolizuje vypouštění vzduchu balónku (ve skutečnosti se nevypouští). Za posbírané mince lze dokupovat alternativní skiny balónků. Jedním ze skinů je i panáček Androida, který je k dispozici hned v začátcích hraní. Hra sází na retro grafické zpracování a jednoduchost.

88f0c22b8d85807e5d43fc95366cbcc3?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Odkazy na starší Pařby na víkend (Android hry)

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)