Telefon ZUK Edge oficiálně představen: Nabídne téměř nulové rámečky a nízkou cenu

Telefon ZUK Edge

Dceřiná společnost Lenova, značka ZUK představila telefon ZUK Edge, který bude patřit výkonem k těm nejlepším, cenou se ale řadí do střední třídy. Podobně jako Xiaomi Mi Mix nabídne velmi tenké rámečky na bocích telefonu.

Telefon ZUK Edge má tenké rámečky, skvělý hardware a nízkou cenu

Podle věty výše to vypadá, jak kdyby se objevil telefon, na který hodně lidí čeká. A opravdu minimálně na papíře vypadá telefon více než dobře. Na přední straně nalezneme 5,5 palcový displej s Full HD rozlišením a 2,5D zakřivením skla. Poměr displeje k tělu telefonu je 86,4%. O výkon se postará Snapdragon 821 SoC.

lenovo_zuk_edge

Co se týče paměti RAM, bude mít telefon k dispozici 4GB nebo 6GB RAM a 64GB interní paměti. Zadní kamera dostala 13 MPx s automatickým ostřením, na přední straně je pak 8 MPx selfie kamerka. Nechybí ani 3,5 mm Jack, čtečka otisku prstů nebo LTE. Baterie má velikost 3100 mAh a podporuje Qualcomm Quick Charge ve verzi 3.0. Rovnou z krabice přijde telefon s Androidem 7.0 Nougat.

ZUK Edge bude k dispozici v bílé a černé barvě. Varianta se 4GB RAM se bude nabízet za zhruba 330 dolarů, to je v přepočtu bez DPH 8 600 Kč. Varianta s větším počtem RAM paměti pak vyjde na 360 dolarů, což je zhruba bez DPH 9 400 Kč. Do prodeje v Číně půjde na začátku příštího roku. Na našem trhu se velmi pravděpodobně oficiálně neobjeví, nicméně stejně jako předchozí ZUK telefony, i tento se určitě časem k nám dostane díky šedému dovozu.

Jak se vám líbí telefon ZUK Edge? Pořídili byste si ho?

Zdroj: androidcentral.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)