Telefon LG Q8 představen: Jedná se o menší verzi V20

telefon LG Q8

Je to sotva několik dní, co korejská společnost LG představila novou řadu telefonů Q. Dnes se do této řady přidává novinka, a to telefon LG Q8. Ten by se dal v podstatě popsat jako menší verze LG V20.

Telefon LG Q8 je nejvybavenějším modelem své řady

Zatímco předchozí tři modely z řady Q spadají spíše do střední třídy, novinka Q8 je v podstatě vlajkový model s ročním zpožděním. Hodně se podobá telefonu LG V20, a to i například tím, že v horní části najdeme malý sekundární displej. Hlavní displej má velikost 5,2” a rozlišení 1440×2560 pixelů.

Telefon je vyroben z kovu, nechybí ani zvýšená odolnost proti vodě a prachu, splňuje certifikaci IP67. Zadní strana nabízí čtečku otisků prstů a také duální fotoaparát se 13 a 8 MPx. Podporuje nahrávání ve 4K a širokoúhlé fotografie. Na přední straně je pak 5MPx selfie kamera.

Co se týče výkonu, tak to také nebude žádné ořezávátko, v telefonu najdeme Snapdragon 820, 4GB RAM a 32 GB vnitřní paměti, která jde rozšířit. Všechny majitele kvalitních sluchátek potěší také to, že v telefonu je Hi-Fi DAC. Baterie má kapacitu standardních 3 000 mAh.

Do prodeje v Evropě by se měl dostat později tento měsíc za cenu 599 eur, což je v přepočtu 15 600 Kč. Což je hodně sebevědomé, obzvlášť kvůli tomu, že LG G6 se dá koupit za menší peníze. Ceny LG telefonů ale klesají poměrně rychle, pokud se tak stane i u LG Q8, tak by tento telefon mohl mít úspěch.

Co říkáte na LG Q8? Myslíte si, že cena půjde rychle dolů?

Zdroj: phonearena.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)