Telefon Huawei P10 představen: Evoluce na každém kroku

Telefon Huawei P10

Jako další se v neděli představil telefon Huawei P10. Čínská společnost se držela při zemi a neoznámila žádnou převratnou novinku, v podstatě se jedná o vylepšený Huawei P9.

Telefon Huawei P10 nabídne rovnou tři fotoaparáty Leica

Jedna z nejvíce prosazovaných novinek je určitě počet Leica fotoaparátů. Na zadní straně nalezneme duální fotoaparát Leica 2.0, který disponuje 12MPx barevným snímačem a 20MPx monochromatickým snímačem. Clona má pak hodnotu f/2.2. Verze P10 Plus je pak vybavena lepším fotoaparátem, který má čočky Leica SUMMILUX-H s clonou f/1.8 a lepšími optickými možnostmi. Dále Leica fotoaparát nalezneme i na přední straně. Selfie kamerka má 8MPx.

Huawei P10 | The Art of Craftsmanship

Huawei P10 | The Art of Craftsmanship

Základní telefon Huawei P10 nabídne 5,1 palce velký displej s FullHD rozlišením, chráněn je novým Gorilla Glass 5. Větší model P10 Plus má displej o velikosti 5,5 palce, zde se zvýšilo i rozlišení na 2560 x 1440 px. Obě verze pak mají 2,5D zakřivení displeje. Na přední straně ještě chvíli zůstaneme, oproti minulé verzi se tu objevilo navigační hlavní tlačítko, ve kterém je zabudovaná i čtečka otisku prstů.

Design se velmi podobá iPhonu

Díky tomu, že na zadní straně chybí čtečka otisku prstů a dalším několika změnám v designu, nyní telefon hodně připomíná Apple iPhone. Najdeme v něm ale 3,5mm Audio Jack. Huawei se alespoň snaží odlišit barevnými variantami, kdy kromě klasických barev, půjde telefon koupit i v modré a zelené barvě. O výkon telefonu se postará nejnovější čipset Kirin 960. Přijde také s novou verzí nadstavby EMUI 5.1, která optimalizuje výkon a nabízí několik novinek jako samoučící se algoritmus, který se přizpůsobuje chování uživatelů. Menší verze bude mít 64GB vnitřní paměť a 4GB RAM. Telefon Huawei P10 Plus pak dostane rovnou 128GB vnitřní paměti a 6GB RAM. Vnitřní paměť navíc půjde rozšířit o microSD karty.

HUAWEI P10 Group Shot

Baterie má kapacitu 3200 mAh a podporuje technologii SuperCharge, díky které půjde telefon velmi rychle nabít. Plus verze má pak 3750 mAh baterii. Telefon bude v České republice dostupný již 31. března. Základní telefon Huawei P10 začíná na doporučené maloobchodní ceně 15 999 Kč. Větší verze P10 Plus bude stát 21 999 Kč.

Které barevné provedení se vám líbí nejvíce? Nevadí vám design podobný iPhonu?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)