TOPlist

Telefon BlackBerry KeyOne představen: Co nabídne kromě HW klávesnice?

telefon BlackBerry KeyOne

Telefon BlackBerry KeyOne byl poprvé ukázán v lednu na veletrhu CES, kdy byl ještě pojmenován pomocí kódového označení jako Mercury. V tu dobu byl k dispozici pouze náhled na design, mnoho detailů nebylo známých. To se ale změnilo na veletrhu MWC, kdy se telefon oficiálně představil.

Telefon BlackBerry KeyOne nabídne hardwarovou klávesnici

Pokud jste od telefonu očekávali, že bude vlajkovým modelem s tím nejlepším hardwarem, tak vás musíme zklamat. Svými „vnitřnostmi“ se telefon BlackBerry KeyOne zařazuje do střední třídy. Plusy telefonu jsou někde jinde, za prvé to je určitě hardwarová klávesnice, pak ale také větší bezpečnost a produktivita díky softwaru od kanadské značky.

Díky své klávesnici zaujme ihned. Nicméně i zbytek telefonu nevypadá vůbec špatně. Na zadní straně najdeme souftouch úpravu, díky které se telefon bude velmi dobře držet. Jak jde vidět BlackBerry a TCL jdou proti proudu a používají na telefonu věci, které se dnes již moc nevidí.  Po obvodu telefonu je pak kov. Poměrně zvýrazněna je čočka fotoaparátu.

Klávesnice nejsou jen obyčejná tlačítka, je v nich zabudován také touchpad, takže se přejížděním prstu dá pohybovat mnohem snadněji v telefonu. Dále se na tlačítka dají přiřadit zkratky, jako třeba M pro mapy, F pro Facebook atd. Poslední speciální funkci nalezneme v mezerníku. V něm je totiž schovaná čtečka otisku prstů.

Hardware nepatří mezi špičku na trhu

Jak už jsme psali výše, podle specifikací patří telefon do střední třídy. Na přední straně kromě klávesnice nalezneme také 4,5 palců velký displej s rozlišením 1620 x 1080 px. Díky netradičnímu rozlišení padá například podpora virtuální reality, což ale lidem, kteří si chtějí pořídit BlackBerry, vadit nebude.

O výkon se stará Snapdragon 625, který doplňuje 3 GB RAM a 32 GB vnitřní paměti. Paměť jde případně rozšířit pomocí microSD karet. Procesor neoplývá výkonem, jako například Snapdragon 821, nicméně i tak by měl zvládnout většinu her a aplikací bez problému, až v budoucnu by mohl být problém s hrami. Na druhou stranu díky menšímu výkonu, je procesor mnohem úspornější.

Introducing BlackBerry KEYone – Distinctly Different. Distinctly BlackBerry.

Introducing BlackBerry KEYone  - Distinctly Different. Distinctly BlackBerry.

Zajímavé to je u fotoaparátu, telefon BlackBerry KeyOne totiž používá stejný snímač, jako Pixel telefony. Má 12 MPx, 4x digitální zoom a světelnost f/2.0. Bude zajímavé sledovat to, jak si povede reálně ve focení. Přední selfie kamerka má pak 8 MPx. Baterie má poměrně velkou kapacitu 3505 mAh a nabízí také rychlé nabíjení, kdy z nuly na padesát procent půjde nabít zhruba za 40 minut. Rovnou z krabice poběží telefon na Androidu 7.1, ten na první pohled vypadá velmi čistě, doplněn je pak o několik BlackBerry aplikací na produktivitu a bezpečnost.

V tiskové zprávě je uvedeno, že telefon se bude prodávat maximálně za 599 eur, to je v přepočtu zhruba 16 tisíc korun. To je na telefon střední třídy poměrně hodně, na druhou stranu telefon BlackBerry KeyOne nabízí něco, co mnoho telefonů nemá, takže nemá v podstatě konkurenci. Na trh by se měl dostat v dubnu tohoto roku.

Myslíte, že se v dnešní době vyplatí hardwarová klávesnice?

Zdroj: TZ, androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)