Swiftmoji: nová klávesnice od Swiftkey s předpovídáním smajlíků

swiftmoji_ico

Tvůrci klávesnice Swiftkey, kterou nedávno koupil Microsoft, vydali ve středu další novinku. Jmenuje se Swiftmoji, a jak možná z názvu tušíte, její dominantou budou emoji, emotikony nebo prostě smajlíci.

Swiftmoji je k dispozici pro Android a iOS, přičemž používá technologii predikce z klávesnice SwiftKey. Snaží se tedy předpovídat a napovídat, jakého dalšího smajlíka by uživatel mohl potřebovat. Pokud tedy například začnete psát o dovolené, nabídne aplikace obrázky s letadlem, palmami, mořem a podobné.

Asi nejzásadnějším rozdílem proti běžné klaviatuře je permanentně viditelný řádek s obrázky, které je možné vkládat do textu. Pokud tedy hojně používáte k vyjadřování emotikony, může vám Swiftmoji ušetřit nemálo času.

Samozřejmě nechybí funkce obvyklé pro většinu klávesnic, jako jsou automatické opravy, schopnost napovídat další slova či synchronizace slovníku s cloudem. O své oblíbené „vychytávky“ tak určitě nepřijdete.

Co klávesnice Swiftmoji slibuje?

Klávesnice je zatím dostupná pouze pro anglický jazyk a autoři v Obchodě Play jako hlavní vlastnosti a funkce prezentují:

  • Rychlý přístup k emotikonám díky samostatnému řádku kláves. Není tak nutné na smajlíky přepínat.
  • Předpovídání smajlíků s ohledem na napsaný text.
  • Rychlé vyhledávání emotikon.
  • Větší kreativita díky používání emotikon, na jejichž existenci jste možná zapomněli.
  • Budete mít k dispozici nejnovější smajlíky.
  • Možnost změny barevného schématu.

Kde klávesnici stáhnout?

Klávesnice Swiftmoji je k dispozici v Obchodě Play zdarma, nicméně pro uživatele z Česka je zatím nedostupná. Pokud ji tedy chcete otestovat, nezbude vám než se obrátit na alternativní zdroj APKMirror a stáhnout si necelých 30 MB velký instalační balíček odsud.

Aplikaci lze instalovat na zařízení s Androidem 4.1 a novějším. S ohledem na skutečnost, že na klávesnici jsou často zadávána citlivá data, doporučujeme instalaci z alternativního zdroje jen na zařízení, která nepoužíváte například k bankovním transakcím a podobně důvěrným operacím.

Swiftmoji - Emoji Keyboard
Swiftmoji - Emoji Keyboard

Zdroje: itworld.com, greenbot.com, play.google.com, androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)