Posloucháte hudbu na Androidu? Tyhle Spotify tipy byste měli znát

Spotify tipy

Mobilní telefon skvěle poslouží jako zdroj přehrávání hudby a stále populárnější jsou všemožné streamovací služby za měsíční poplatek. Dnes si představíme Spotify tipy, které se hodí každému uživateli této služby.

Obsah článku

  1. Obnovení smazaného playlistu
  2. Pokročilé vyhledávání díky operátorům
  3. Nahrajte si vlastní MP3 soubory do svého playlistu
  4. Vyzkoušejte offline režim
  5. Uspořádejte své playlisty do složek

1) Obnovení smazaného playlistu

Mezi první Spotify tipy se dostal trik, kterým můžete obnovit smazaný playlist. Smazání se mohlo stát omylem, ale spíše nastanou situace, kdy si vzpomene na některou skladbu z již smazaného playlistu. Hodilo by se nám tedy playlist obnovit, skladbu nalézt a dále s ní pracovat. Jak na to? Stačí přejít do webového rozhraní Spotify, otevřít nastavení svého účtu a následně zvolit možnost Obnovit playlisty. Zde naleznete smazané seznamy skladeb a můžete je navrátit zpět mezi „živé“.

Spotify tipy-obnovit playlist

2) Pokročilé vyhledávání díky operátorům

Z vyhledávače Google jsme zvyklí používat pro hledání nejen samotné klíčové slovo, ale i operátory, kterými můžeme výsledky hledání zpřesnit. Přestože to tak nevypadá, Spotify má stejné funkce. Oproti Googlu se však operátory píšou před hledanou frázi a ne za ní. Kupříkladu můžeme hledat určité album, ale chceme se omezit pouze na nějaké časové období. Tak jednoduše před danou frázi stačí napsat year:1990-1995. Možné je vyhledávat podle žánru, alba, skladatele nebo zmíněných let. Operátory lze zároveň sdružovat. Více informací prozradí oficiální nápověda.

spotify tipy-hledani

3) Nahrajte si vlastní MP3 soubory do svého playlistu

Většina uživatelů si pořizuje Spotify a podobné služby zejména kvůli tomu, aby se nemuseli pátrat a stahovat MP3 soubory. Občas se ale může stát, že Spotify v databázi vaši oblíbenou skladbu nemá, přesto byste ji chtěli do svého playlistu přidat. Pokud zakoupíte a stáhnete MP3 soubor, můžete jej nahrát do svého Spotify účtu a následně synchronizovat mezi zařízeními. Provést to lze skrze desktopovou aplikaci na PC, kde je nutné přejít do Nastavení a aktivovat funkci Moje hudba. Pomocí přidat zdroj lze definovat složku s MP3 soubory. Ty se následně zjeví v sekci Místní soubory, odkud je můžeme přidat do svých playlistů.

Spotify tipy-mistni soubory

4) Vyzkoušejte offline režim

Běžně není možné přehrávat hudbu z jednoho účtu na více zařízeních současně. Proto jsme článku Spotify tipy zařadili rovněž offline režim. Ten totiž způsobí, že se Spotify nepřipojí k internetu a nebude mít tedy možnost zjistit, zda nějaké jiné zařízení přehrává ze stejného účtu. A to se může hodit – například pokud chcete doma nechat spuštěnou hudbu na PC, ale zároveň poslouchat z mobilního telefonu na cestách. Tuto funkci lze aktivovat na PC i na mobilním telefonu, samozřejmostí ale je, že lze následně přehrávat jen stažená hudba.

Spotify tipy-offline mode

5) Uspořádejte své playlisty do složek

Řadit svou hudbu mezi playlisty je běžným způsob, jak své oblíbené skladby třídit. Spotify ale dokonce umožňuje sdružovat celé playlisty do složek. To lze velice jednoduše provést v aplikaci pro PC. Složku lze vytvořit skrze volbu Soubor – Nová složka playlistů. Po pojmenování lze přetažením myši uspořádat své playlisty přehledně do složek. Tato změna se reflektuje rovněž v mobilní aplikaci Spotify.

Spotify tipy-slozky

Líbí se vám naše Spotify tipy? Máte také nějaký užitečný?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)