TOPlist

Společnost Huawei chce nyní sesadit Apple

Společnost Huawei chce nyní sesadit Apple

Nedávno jsme informovali, že společnost Huawei končí s výrobou levných telefonů a chystá se zaměřit na prémiové modely. Dalším cílem Huaweie je nyní stát se dvojkou v prodeji smartphonů a předstihnout tak Apple.

Společnost Huawei nabírá na síle

Čínský gigant má nyní větší ambice. Společnost Huawei chce do konce roku sesadit Apple a stát se namísto něj dvojkou v prodeji telefonů, v závěsu za Samsungem. V současné době je v prodeji na třetím místě. To se má však do konce roku změnit. Ve druhém čtvrtletí roku 2017 se Apple mohl pochlubit zhruba 41milióny prodaných přístrojů, zatímco Huawei 38,5 milióny.

spolecnost huawei mate 10

Čísla ukazují, že rozdíl není zase tak velký, aby se to nemohlo podařit. Na sesazení firmy z Cupertina vynaloží veškeré úsilí a podle dat ze Strategy Analytics by k tomu mohlo dokonce dojít už ve třetím čtvrtletí 2017.

Prodeje Huaweie rostou především v Evropě a Číně. Ztráty Applu vykazují na čínském trhu až 20% oproti minulému roku a navíc mají na trh přijít telefony Huawei Mate 10 a iPhone 8. Nedá se tedy říct, že má Huawei v kapse druhé místo. Uvidíme, jak tento boj dopadne.

Myslíte, že Huawei v prodeji dokáže porazit Apple?

Zdroj: phonandroid.com

Radek Toman
O Autorovi - Radek Toman

Býval dobrým školitelem jednoho nejmenovaného elektra, ale namísto toho, aby využili jeho znalosti, zabili vášeň k elektru, kterou miloval. Obviněn ze zrady nyní projíždí Světem… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)