Sony Bravia budou první chytré televize s Google Assistant

Sony Bravia

Na veletrhu CES 2017 Google oznámil, že Google Assistant si brzy najde cestu do chytrých televizí. Nyní japonská společnost potvrdila, že jejich nadcházející 4K televize Sony Bravia dostanou právě Google Assistant jako jedny z prvních televizí.

Sony Bravia televize dostanou asistenta, má to ale háček

Určitě je dobrá zpráva, že se Google Assistant postupně rozšiřuje. Jediná špatná zpráva by mohla být to, že pokud koupíte Sony Bravia z modelové řady pro rok 2017, tak rovnou z krabice nedostanete asistenta. Ten teprve přijde později ve formě aktualizace, někdy tenhle rok. Jakmile bude Assistant aktivovaný, bude se dát používat stisknutím speciálního tlačítka na ovladači.

assistant-tv

V Sony televizích bude mít asistent několik novinek, půjde přes něj částečně ovládat i televize. Jako jeden z příkladů se uvádí změna video zdroje, ovládání hlasitosti, změna kanálů nebo spouštění specifických seriálů díky propojení s aplikacemi jako Netflix a Hulu.

Nejedná se o jediné televize, které dostanou podporu Google Assistant, Sony nicméně jako první prozradilo více informací. Tento rok by také měli vyjít televize, které jsou postavené na Fire OS, což je konkurence od Amazonu, ty by naopak měly v sobě mít zabudovanou chytrou asistentku Alexa.

Bude u vás při koupi televize rozhodovat to, jestli má chytrého asistenta?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)