Sharp Aquos S3 mini představen: Levnější verze Essential Phone

sharp aquos s3 mini

V posledních dnech můžeme vidět poměrně velké množství odhalení nových telefonů. Hlavně jde o asijské značky. Nyní se dostalo na japonský Sharp, který představil kompaktní verzi Aquos S3 mini. Zatímco většina výrobců kopíruje výřez v displeje z iPhonu X, tak Sharp se rozhodl inspirovat u Essential Phone. Výřez v displeji je tak mnohem menší.

Sharp Aquos S3 mini nabízí 18:9 displej, 6GB RAM nebo 20 MPx selfie kameru

Sharp se přidal k výrobcům, kteří mají displej s poměrem stran 18:9. Nepřidal však na velikosti displeje, ten má 5,5″ a díky tomu patří vůbec k nejmenším telefonům s tímto poměrem stran. Potěší i FullHD+ rozlišení.

O výkon se stará Snapdragon 630, který doplňuje 6GB RAM a 64GB vnitřní paměti. Úložiště jde rozšířit pomocí microSD karet. Na zadní straně se nachází 16 MPx hlavní fotoaparát, selfie kamera na přední straně má 20 MPx a také podporu odemykání telefonu pomocí skenování tváře, kdy se během 0,1 sekundy skenuje 1024 bodů na tváři uživatele. Nechybí ani čtečka otisků prstů, která se vlezla na přední stranu do spodního rámečku.

Mínus vidíme v použitém systému, kdy Sharp dodá Android 7.1 Nougat a nadstavbu Smile Ux. Baterie pak má kapacitu 3 020 mAh. Cena telefonu také není nejhorší, začíná na částce 1599 juanů, to je v přepočtu s DPH cca 6 300 Kč.

Jak se vám líbí tento telefon Sharp?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)