Samsung připravuje novou aplikaci. Pomůže řidičům se soustředěním

samsung připravuje aplikaci

S tím jak se mobilní telefony stávají významnější součástí našeho života, je těžší a těžší oddělit čas, kdy bychom měli používat telefon a kdy ne. Řízení auta je jedna z věcí, kde bychom používání měli omezit. Samsung připravuje novou aplikaci, která by řidičům mohla pomoct.

Aplikace se jmenuje In-Traffic Reply, aktivuje se pomocí GPS

Před několika dny jsme psali o studii, která se zaměřovala na používání telefonu za volantem. Nedopadla příliš dobře, a i právě kvůli vysokému počtu používání telefonu za volantem, se Samsung rozhodl vytvořit aplikaci, která se automaticky aktivuje, jakmile pomocí GPS zjistí, že uživatel řídí auto.

Po aktivaci aplikace se budou automaticky odesílat odpovědi na hovory a zprávy. Ve výchozím nastavení bude říkat, „Řídím, takže v tuto chvíli nemůžu odpovědět“. V nabídce ale budou i zábavné formy odpovědí, animované odpovědi, nebo samozřejmě možnost vytvoření vlastních odpovědí.

Nejedná se o nějaký revoluční nápad. Na Google Play existuje například SMS Auto Reply, Android Auto umí také podobnou věc. Nicméně i tak je dobré, že Samsung chce něco dělat s nehodami, které způsobí používání telefonu za volantem. Díky své marketingové síle dokáže aplikaci rozšířit mnohem více, než by kdy dokázala samotná aplikace SMS Auto Reply. Aplikace od Samsungu je momentálně v betaverzi, na Google Play by se měla objevit v půlce května.

Vyzkoušíte tuto novou aplikaci, kterou Samsung připravuje?

Zdroj: androidauthority.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)