Nová řada Samsung Gear VR konečně přichází s ovladačem

Samsung Gear VR ovladac

Nová řada Samsung Gear VR konečně přichází také s ovladačem, díky kterému budou mít lidé mnohem větší zážitek z virtuální reality.

Samsung Gear VR rozšiřuje mobilní virtuální realitu

O ovladači pro mobilní virtuální realitu od Samsungu se mluvilo již u minulé generace Gear VR brýlí. Nakonec jsme si museli počkat o rok déle, ale konečně jsou tady. Samsung se tak zařazuje s plnohodnotnými brýlemi s ovladačem po bok Google Daydream. Ovladač se používá k ovládání menu ve virtuální realitě, ale také jako gamepad ve hrách.

Samsung Gear VR 2017

Na ovladači je touchpad, pomocí kterého půjdou rychle ovládat VR aplikace. Na zadní straně je pak prstová spoušť, která může například simulovat spoušť zbraně. Zároveň jsou v ovladači senzory, takže budou VR brýle reagovat na pohyb ruky. Dále na ovladači nechybí základní tlačítka domů a zpět, přes ovladač jde také ovládat hlasitost.

Nová generace Samsung Gear VR disponuje 42mm čočkami se zorným polem 101 stupňů. Brýle podporují Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge a také Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Nové hry a aplikace s podporou ovladače bychom mohli začít vídat od března, kdy Samsung zveřejní kompletní sadu pro vývojáře. Cena ani dostupnost zatím není známa, ale dříve jak v březnu to pravděpodobně nebude.

Chyběl vám ovladač u Gear VR brýlí?

Zdroj: TZ.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)