Samsung Galaxy S8 oficiálně představen: Co nabídne nejočekávanější telefon roku?

Samsung Galaxy S8

Nejočekávanější telefon roku Samsung Galaxy S8 byl představen. Model z minulého roku na první pohled nepřinesl tolik změn, u Galaxy S8 a S8+ už jich je ale více. Pojďte si přečíst, co všechno si Samsung přichystal.

Samsung Galaxy S8 už nemá hardwarové tlačítko

První věc, které si na novém telefonu všimnete, je, že nemá ikonické hardwarové tlačítko. To bylo nahrazeno softwarovými. Je to z toho důvodu, že se zmenšily rámečky kolem displeje. Díky tomu, že na telefonu nenalezneme tlačítko na přední straně, tak se musela přesunout i čtečka otisků prstů. Tu nyní najdeme na zadní straně vedle objektivu. Rozměry modelu Galaxy S8 jsou 148,9 x 68,1 x 8,0 mm, vážit bude 155 gramů. Větší model Galaxy S8+ bude měřit 159,5 x 73,4 x 8,1 mm a vážit 173 gramů.

[aps_product_sz id=“431109″]

Co se týče specifikací, tak v telefonu nalezneme jen to nejlepší. O pořádný výkon telefonu se postarají čipsety Snapdragon 835 nebo Exynos 8895. Na náš trh se velmi pravděpodobně dostane verze s Exynosem. Oba procesory jsou osmijádrové a jsou vyrobeny 10nm technologií. Dále nechybí 4GB RAM a 64 GB vnitřní paměti, která půjde rozšířit o microSD karty. Zajímavé to začíná být u displeje. Opět budou k dispozici dvě verze. Místo Edge verze přichází Samsung Galaxy S8+, a to díky tomu, že i základní verze má zahnutý displej. Modely se v podstatě liší jen ve velikosti, váze a kapacitě baterie

První minuta se Samsung Galaxy S8

První minuta se Samsung Galaxy S8

Displej se zvětšil u obou modelů

Základní model Samsung Galaxy S8 dostává displej o velikosti 5,8“, model S8+ má pak dokonce 6,2“ velký displej. U obou případů se jedná o Super AMOLED panely, u kterých půjde nastavit maximální rozlišení 2960 x 1440 pixelů. To ve výsledku dává jemnost displeje 570 ppi, respektive 529 ppi u modelu Galaxy S8+. Ochranné sklo Gorilla Glass 5 bude na přední i na zadní straně.

Bude fotoaparát opět patřit k těm nejlepším?

Samsung Galaxy S8 je na přední straně vybaven 8MPx selfie kamerou se světelností f/1.7, která nově dostává podporu automatického ostření. Zadní fotoaparát má 12 MPx, rovněž má světelnost f/1.7 a nově je vybaven funkcí Dual Pixel, která by měla zajistit maximální kvalitu snímků při zhoršených světelných podmínkách.

[aps_product_sz id=“431503″]

Oblíbené funkce zůstávají

Samsung nejednoho potěšil tím, že oba modely stále mají zvýšenou odolnost, splňují certifikaci IP68. Rovněž zůstává bezdrátové nabíjení a Always-on displej. S bezpečností telefonu pomůže platforma Samsung Knox, snímač oční duhovky a rozpoznání obličeje. Bohužel jsme se zatím nedočkali u zvuku podpory technologií od Harmanu přímo v telefonu, nicméně i tak by mohli být náročnější uživatelé potěšeni. V balení totiž budou přibaleny sluchátka značky AKG.

Konečně i s USB Type-C

Samsung byl stále jeden z mála výrobců, který použil minulý rok u vlajkového modelu microUSB. U Galaxy S8 nalezneme USB Type-C. Po stránce konektivity je na tom telefon velmi dobře. Podporuje Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth v nové verzi 5.0 a také má NFC. Dále má GPS, Glonass, BeiDou a také systém Galileo. Baterie má u menšího modelu kapacitu 3000 mAh, větší model pak má 3500 mAh.

https://www.youtube.com/watch?v=D8Ert5yjMV4

Android 7.0 a asistent Bixby

Rovnou z krabice přichází telefon s Androidem 7.0, nadstavba rovněž prošla několika změnami. Ta největší se pak týká nově přidaného inteligentního rozhraní Bixby. Pro něj bude připraveno na telefonu speciální tlačítko, pomocí kterého se rychle dostanete do rozhraní. V první fázi budou hlasové funkce rozhraní Bixby zahrnovat několik přednastavených aplikací a funkcí, mezi nimi fotoaparát, kontakty, galerii, zprávy a nastavení. V blízké budoucnosti je pak v plánu jeho rozšíření na další aplikace společnosti Samsung i třetích poskytovatelů.

Rozhraní se v jednotlivých aplikacích bude průběžně měnit na základě poznatků o uživatelových zájmech, situacích a lokalitách, v nichž se vyskytuje.

Nemluvilo se jen o telefonu

Na řadu se také dostala nová verze Gear VR brýlí, která podporuje konečně i Oculus ovladač. Pomocí něho bude uživatel mnohem více vtáhnut do virtuální reality, výrazně také ulehčí ovládání. Ukázala se i nová kamera Gear 360, která dokáže pořídit 360° videa ve 4K rozlišení a fotografie v rozlišení 15 Mpx. Hodně zajímavá byla také dokovací stanice Samsung DeX, pomocí které půjde Samsung Galaxy S8 rychle proměnit ve stolní počítač. O těchto věcech si více povíme v následujících hodinách a dnech.

Telefon Samsung Galaxy S8 (2)

Kolik bude Samsung Galaxy S8 stát?

Samsung Galaxy S8 se začne v České republice prodávat 28. dubna 2017 za doporučenou maloobchodní cenu 21 999 Kč, model Galaxy S8+ za 24 999 Kč. Rovněž bude u několika prodejců spuštěna předobjednávka, díky které zákazník obdrží telefon až o 8 dní dříve. Telefon bude dostupný v černé, šedivé a stříbrné barvě. Modrá barva bude v České republice dostupná exkluzivně pouze na Alza.cz a dále v Samsung Brand obchodech.

Jak se vám líbí Samsung Galaxy S8? Uvažujete o koupi?

Zdroj: TZ.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (50)