Jaký bude nový Samsung Galaxy S7? Souhrn spekulací

Samsung Galaxy A 2016 (3)

Rok 2016 se pro Samsung ponese v duchu šťastného čísla sedm. Je vůbec na co se už v pořadí sedmé generace Galaxy smartphonů těšit? Různé úniky a informace o nadcházející vlajkové lodi Galaxy S7 a jeho parťáků se jen kupí a my jsme pro vás připravili souhrn nejdůležitějších spekulací.

Ne jeden nebo dva, ale hned čtyři smartphony?

Asi jste si už všimli, že Samsung má v oblibě představování hned několik smartphonů najednou. V páru se představily zákazníkům Galaxy Note 4 a Galaxy Note edge, model Galaxy S6 a Galaxy S6 edge, a také Galaxy Note 5 spolu s Galaxy S6 edge +.

Čtečku otisků prstů má například Samsung Galaxy S6

Na výběr z menší a větší úhlopříčky

Nebylo by proto žádným překvapením, kdyby se současně objevily telefony dva. Samsung se ale podle mnoha zdrojů pochlubí sadou hned 4 nových přírůstků – podle spekulací očekáváme modely Galaxy S7, Galaxy S7+ s údajnou úhlopříčkou 6 nebo 5,7“ a dva modely se zakřivenými displeji Galaxy S7 edge a Galaxy S7 edge+.

Design moc změn nepřinese

Ačkoli již tradičně po internetu poletuje spousta modelů a futuristických konceptů nových smartphonů, Samsung se bude držet při zemi. S předchozí šestou generací přišel i redesign spolu se změnou materiálů – letošní nadílka se tedy nebude pouštět do extrémů a zaměří se na vylepšení stávajících prvků spolu s nabídkou modelů s menší a větší úhlopříčkou.

○•Preview: Samsung Galaxy S7 PREVIEW○●

○•Preview: Samsung Galaxy S7 PREVIEW○●

Evropský trh si o Snapdragonu může nechat zdát

Samsung je svým důrazem na hardware všeobecně známý. Podle všeho se jihokorejský výrobce vrátí k osazování svých smartphonů čipy od Qualcommu – nahrává tomu i fakt, že Samsung nejnovější Snapdragon 820 pro Qualcomm vyrábí. Nejnovější čip představený na CES 2016 v Las Vegas doplněný o Adreno 530 GPU si však užije jen Čína a USA – evropské modely budou zřejmě disponovat čipem Exynos 8890 a indická distribuce dokonce čipem Exynos 7422.

Android 5.1.1. na palubě?

Samsung Galaxy S7 by měl disponovat RAM pamětí o velikosti 4 GB, která bude pro vlajkové lodě představené v tomto roce standardem. Spekulace o obsažené verzi operačního systému se různí – podle AnTuTu by měly modely putovat k zákazníkům s Androidem 6, poněkud zarážející použití verze 5.1.1 však zatím nelze vyloučit.

samsung galaxy sekce 1

Baterie s vyšší kapacitou

Zajímavé je i navýšení baterií – základní model S7 by se měl dočkat baterie o kapacitě 3000 mAh a S7 edge 3600 mAh, v obou případech nekompromisně uvězněných pod pevným krytem.

Předpokládané specifikace modelu Samsung Galaxy S7:

  • Procesor: Snapdragon 820, pro Evropu Exynos 8890, pro Indii 7422.
  • Úhlopříčka displeje: 5,1“, 1440 x 2560 pixelů.
  • GPU: Adreno 530.
  • Fotoaparáty: 12 a 5 MPx.
  • RAM: 4 GB.
  • ROM: 64 GB (rozšiřitelná paměť?).
  • Operační systém: Android 6.0.
  • Baterie: 3000 mAh.

Funkce inspirované Applem

Samsung plánuje do balíčku nových telefonů přibalit i nové funkce. Jedná se zejména o funkci Vivid Photo nebo Timeless Photo, které před i po zachycení fotografie nahrají 1,5 sekundy videa beze zvuku a dají tak vyfoceným momentům nový rozměr. Na rozdíl od Apple Live photos bude možné střípky umisťovat jako gify na sociální sítě.

Force touch

Nové smartphony budou mít rovněž integrovaný Force touch, který spouští různé funkce na základě síly stisknutí. Bude se zejména jednat o použití při psaní – výraznější stisknutí přemění písmeno na velké a podobně. Využití se samozřejmě dá očekávat i jinde.

samsung citlivý displej inovace

Odhalení a cena

Odhalení čtyř, případně dvou nových modelů proběhne na MWC 2016 v době od 22. do 25. února. Samsung si událost v Barceloně oblíbil – svědčí o tom už dvě předchozí generace představené na minulých ročnících. Cena je však nejistá, podle některých spekulací by základní model S7 mohl oproti loňské vlajkové lodi klesnout o 10 %. Mnohem pravděpodobnější je však varianta se stejnou nebo vyšší cenovkou – telefony Samsung vždy patřili k těm dražším.

Těšíte se na novou řadu Galaxy? Vyplní se podle vás spekulace?

Zdroje: digitalspy, techradar, androidpit.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (53)