Samsung Galaxy S5 Google Play Edition se blíží každým okamžikem

galaxy_s5_gpe_ico

Vypadá to, že v Obchodě Play by se v nejbližších okamžicích měl objevit telefon Samsung Galaxy S5 ve verzi „Google Play Edition“. Lze tak soudit ze skutečnosti, že v přehledu nabízených zařízení byl vyměněn obrázek Samsungu Galaxy S4 „Google Play Edition“ za bílý Galaxy S5 s nezaměnitelným vzhledem zadní strany. Lze předpokládat, že kompletní změna nabídky proběhne v dohledné době – v tuto chvíli jsou na stránce stále specifikace a obrázky Galaxy S4 GPE. Samozřejmě je ve hře i varianta, že jde o nějakou chybu, pak je ale otázkou, proč by Google měnil fotografii za snímek „es pětky“.

V nabídce zařízení Google Play Edition byl zaměněn snímek Galaxy S4 za S5 V nabídce zařízení Google Play Edition byl zaměněn snímek Galaxy S4 za S5

Server Droid Life upozorňuje na drobnou nesrovnalost v obrázku, naznačující, že se jedná o fotomontáž respektive snímek sestavený z více podkladů – Galaxy S5 „Google Play Edition“ má totiž nejen tradiční tlačítka pod obrazovkou, včetně mechanické klávesy Domů, ale také softwarová tlačítka na displeji, kde se Domů vyskytuje taktéž.

Detailnější pohled na obrázek Galaxy S5 GPE Detailnější pohled na obrázek Galaxy S5 GPE

Nový telefon v nabídce zařízení „Google Play Edition“ by se měl objevit pod následujícím odkazem – českým návštěvníkům se ale pouze zobrazí hláška „Sorry! Devices on Google Play is not available in your country yet.“ Google ani Samsung se zatím k situaci oficiálně nevyjádřili. Podle Alexe Wagnera ze serveru PhoneDog lze předpokládat, že cena bude stejná jako u předchozího modelu, to jest 649 dolarů (12 900 Kč bez daní a cla).

Zařízení „Google Play Edition“ se liší od běžné verze především čistou verzí systému Android bez grafické nadstavby a aplikací předinstalovaných výrobcem. Prvním telefonem v této edici byl Galaxy S4, po kterém následovaly produkty od HTC, Motoroly, Sony a dokonce i LG.

Zdroje: Droid Life, PhoneDog, GottaBe Mobile, PocketNow, Phandroid, Phone Arena, Android Authority, Android and Me.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)