Samsung DeX dokáže proměnit Galaxy S8 na stolní počítač

Samsung Dex

Jedna z nejzajímavějších věcí při představení Galaxy S8, se jmenuje Samsung DeX. Tohle zařízení využije výkon telefonu a promění jej ve stolní počítač, který budete moci ovládat klávesnicí a myší.

Samsung DeX rozšíří využití chytrého telefonu

Úkolem zařízení Samsung DeX je zvýšit produktivitu a zároveň omezit potřebu nosit s sebou více zařízení. Vše funguje na přepracovaném prostředí operačního systému Android. Bez problému půjdou používat aplikace upravené na větší displej, díky nim se pak dá používat telefon o mnoho lépe například na odpovídání zpráv, upravování dokumentů, procházení internetových stránek, úpravu fotek atd.

Samsung Dex (2)

Rozhraní systému je optimalizováno pro využití klávesnice a myši. Obsahuje například možnost měnit velikost oken. Od začátku budou dostupné mobilní aplikace Microsoft Office, Adobe Acrobat Reader a Lightroom Mobile, které byly upraveny pro použití na velkém monitoru. Pak samozřejmě aplikace přímo od Samsungu.

Samsung DeX funguje jednoduše. Stačí vložit Samsung Galaxy S8 do stanice, která propojí pomocí HDMI telefon a monitor. Následně stačí připojit ke stanici myš a klávesnici, které musí mít buď technologii Bluetooth, USB, nebo RF. A pak už můžete pracovat. Stanice má celkem dva porty USB 2.0, ethernet port, rozhraní typu C s napájením a chladícím ventilátorem. Rovněž je vybavena technologií Adaptive Fast Charging, pomocí které se bude rychle nabíjet připojený telefon. Stanice DeX bude na českém trhu v prodeji od 28. dubna 2017 za doporučenou maloobchodní cenu 3 490 Kč.

Jak se vám líbí Samsung DeX? Bude to mít větší úspěch než Continuum od Microsoftu?

Zdroj: TZ.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)