Asistent Bixby oficiálně představen. Samsung slibuje revoluci

inteligentní asistent Bixby

Smartphony se stávají prý příliš komplikované, tvrdí Samsung. Chce to změnit dlouho očekávaným chytrým asistentem, který se nazývá Bixby. Co všechno bude umět?

Bixby má přinést revoluci v telefonní interakci

Oficiální představení asistenta Bixby proběhlo na blogu Samsungu. Bohužel ke zprávě nebyly dodány žádné obrazové podklady, takže si musíme vystačit jen s vysvětlením přes text. K plnému představení pravděpodobně dojde až při oficiálním uvedení telefonu Samsung Galaxy S8.

Vedoucí výzkumu a vývoje InJong Rhee řekl, že Bixby bude proti konkurenci vyčnívat. Jako první příklad se uvádí schopnost dokončit celou řadu úkolů. Téměř vše, co jde na telefonu udělat pomocí doteků, má umět i Bixby. Cílem je odstranit nepředvídatelnost, kterou mají konkurenční asistenti, jako třeba ten od Googlu. Tím se má na mysli to, že uživatelé často neví, co můžou a nemůžou udělat pomocí hlasových příkazů.

Bixby

Druhá věc je, že Bixby bude s aplikacemi přímo spojen a dokáže určit stav, kdy se bude hodit jeho pomoc. Systém je stavěn tak, aby uživatel mohl začít nějaký úkon přes doteky a bez problémů jej dokončit pomocí hlasových povelů.

Jako další výhoda oproti konkurenci má být to, že Bixby dokáže pracovat s neúplnou nebo nepřesnou informací a pokud ji nedokáže zcela pochopit, zeptá se uživatele na detaily. InJong Rhee řekl v rozhovoru pro server The Verge, že Samsung si klade za cíl nabídnout alternativu ke klasickému dotykovému rozhraní telefonu.

Nejprve přijde na Galaxy S8

Jak se očekávalo, tento chytrý asistent přijde nejprve na telefon Samsung Galaxy S8 s tím, že několik systémových aplikací bude připraveno na podporu Bixbyho. V dalších měsících by pak měly přibývat nové aplikace a později se plánuje i SDK pro vývojáře, aby mohli přidat podporu Bixbyho do své aplikace.

Galaxy S8 render

Zajímavá je informace, že telefony Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8 Plus budou na boku vybaveny speciálním hardwarovým tlačítkem. Když se pak podíváme více do budoucnosti, tak bychom měli Bixbyho vidět v mnoha dalších zařízeních, a to nejen telefonech, ale ve všem, co má mikrofon a přístup k internetu. Jelikož je Bixby na cloudu, nebude potřeba ani nějaký speciální výkonný hardware.

Integrace Viv v budoucnu

Když minulý rok získal Samsung společnost VIV Labs, očekávalo se, že právě technologie VIV bude pohánět chytrého asistenta od Samsungu. Nakonec tomu tak není, na integraci si budeme muset ještě delší dobu počkat. A důvod, proč se vůbec zmiňuje VIV Labs je jednoduchý, tato společnost stojí za asistentkou Siri, kterou následně koupil Apple a integroval ji do svých zařízení.

Co podle prvních informací říkáte na Bixbyho?

Zdroje: samsungmobilepress.com, androidauthority.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)